Nefungují vám vztahy? Zkuste Feng Šuej

0
1554

Prostředí, kde trávíme nejvíce času, přímo ovlivňuje naše psychické rozpoložení, partnerské vztahy, pracovní nasazení, zdraví, kariéru i prosperitu. A jak je známo, převážnou část svých životů strávíme buď v zaměstnání, nebo doma. A právě odtud vysíláme své kouřové signály do okolního světa a očekáváme adekvátní odezvu. Je velmi důležité, abychom se na těchto místech cítili dobře a žili zde v klidu a v harmonii. Soustřeďte se nejdříve na ložnici, neboť ta je ve Feng Šuej právem označována za onu mistrovskou místnost, kde trávíme třetinu svého života, tedy přibližně čtvrt století. Nabízíme vám hned několik rad, jak správně pečovat o Feng Šuej ve své ložnici.

Ložnice a vztahy

Ložnice udává partnerské vztahy a manželství. Znamená pro kvalitu vztahů a dobré zdraví hodně. Vyplatí se o ni patřičně starat. Slouží nám k odpočinku, spánku a milostnému životu, a nemá sloužit k ničemu dalšímu. Ložnice tedy není knihovna, pracovna, převlékárna, šatna a už vůbec ne sklad. Televize, notebook či mobilní telefon v ní nemají co dělat. Pro kvalitní spánek a pocit bezpečí je nejvhodnější místnost v zadní části domu či bytu. Proti dveřím do ložnice nemá být vstupní místnost, toaleta ani koupelna. Ložnice má být také vždy větší než je dětský pokoj, aby vám vaše děti nepřerostly přes hlavu.

Postel pro dva

Volte vždy velkou postel, která se hodí pro dva, čím větší, tím lepší. Nešetřete na ní, protože vám slouží dlouho a investice se zaručeně vrátí. Postel má mít pelest za hlavou, která tvoří ochranu, tzv. želvu/horu ve Feng Šuej a má být přiražena ke zdi. Preferované je masívní dřevo a postel má stát na nohou, aby pod ní mohla proudit energie. Má být orientována tak, abyste viděli na vstupní dveře, ale nemá být přímo proti nim. Pod postelí nic neskladujte a pravidelně pod ní vytírejte. Zrcadlo vede k polygamním svazkům, proto do ložnice nepatří. Vestavěná skříň a vysoký nábytek zde nemají co dělat. Minimální množství skříní slouží ke kvalitnímu spánku.

Když vejdete do ložnice

Do ložnice by měly vést jen jedny dveře, je-li jich více, používejte jen jedny jako hlavní vstup, ostatní zamkněte. Z ložnice by neměl vést vstup na balkón nebo zahradu, jinak hrozí, že přijdete o partnera. Důležitá je symetrie a párové věci, jako 2 polštáře, peřiny, polštářky, závěsy, noční stolky, lampičky, stejné suvenýry, svíčky, kapesníčky, ale žádné zbytečnosti. Maximálně 2 květiny, které v noci vypouštějí CO2. Vyvarujte se květin se špičatými listy, které působí jako otrávené šípy a vy si neodpočinete. Uschlé květiny vyhoďte, ať nejste unaveni. Na ložnici nesmí mířit ostré kovové předměty jako nože z jiných místností.

Ložnice a symboly

Do ložnice patří symboly symbolizující lásku, romantiku a harmonický vztah. Třeba 2 srdce, růženíny a párová zvířata. Číňané používají kachničky spojené stuhou. Malba má být bílá, béžová až světle hnědá, či starorůžová. Zcela nevhodná je modrá nebo černá, tedy barva vodního elementu. Červená odrazuje spánek. Vyhoďte z ložnice symboly vody, jako fontány, akvária, sklo, obrazy a fotografie s vodou. Nemějte v ložnici ani nic vlnitého, ať vám láska neuplave. Povolení jsou vodní a mořští živočichové v podobě symbolů. Nad pelestí postele nesmí nic viset, ani trámy a šikmá zeď. Nemá se spát pod střešním oknem, a když si čtete v ložnici, což se nemá, mějte v ní pouze jednu knihu. Povlečení měňte 2x do měsíce a mějte uklizenou místnost, čistá okna a závěsy přináší harmonii.

 

.


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here