Vision board plní sny

0
1916

Úspěšní lidé vědí, co je zaměření pozornosti, co chtějí a kam v životě směřují. Lidský mozek přijímá informace všemi smysly a vizuální stimulace je velmi účinnou metodou zaměření pozornosti na naše cíle převážně proto, že vzbuzuje emoce. Vision board, neboli nástěnka vizí či nástěnka snů, je koláž obrázků, fotografií a afirmací všech našich snů. Skvělá metoda pro zaměření pozornosti na vlastní cíle a pro evokování pocitů v sobě k jejich uskutečnění. Obrázky a afirmace stimulují podvědomí, abychom učinili správná rozhodnutí a akční kroky k dosažení snů. Do cesty nám začnou přicházet příležitosti a lidé, kteří nás v dosažení cílů podpoří. Při pohledu na svou nástěnku snů a vizí se musíme cítit šťastní a naplnění. Prožívat v sobě pocity, které budeme mít, jakmile se náš sen stane skutečností. Pravidelné prožívání pozitivních pocitů je naprosto klíčové.

Ujasněte si své cíle a začněte obrázky

Spousta lidí ví, co v životě nechce, ale mají-li přesně specifikovat to, co ve všech oblastech svého života chtějí, začnou zběsile tápat. Buďte výjimeční a udělejte si v tom co nejdříve jasno. Musíte vědět, co chcete. Pokud si to nedefinujete, nikdy to nemůžete dostat. Budete stagnovat. Vše nejprve vznikne v mysli a teprve pak se to odehraje ve fyzické realitě. Určete si proto své jasné cíle v oblasti materiálních i nemateriálních záležitostí. Vyberte si inspirující obrázky v oblasti bydlení, cestování, finance, auta, sport, zdraví, vztahy a dejte je na nástěnku. Dejte si tam i několik fotografií sebe, lidí, které máte rádi, obrázky těch, se kterými se chcete setkat nebo spolupracovat.

Napište si afirmace

Pozitivní prohlášení formulovaná v přítomném čase bez podmiňovacího způsobu, jako jsem zdravá, jsem šťastná, mám milujícího partnera, bydlím v nádherném domě v přírodě, pravidelně cvičím, mám úžasný vztah se svou rodinou a přáteli a podobně. Dejte si tam nápisy jako láska, štěstí, radost, rovnováha, zdraví, to co s vámi rezonuje. Vše dejte na clip board, nástěnku, nebo velký karton tvrdého papíru. Malujte, lepte, stříhejte, buďte kreativní. Vytvořte si pohodovou atmosféru a pusťte k němu relaxační nebo inspirující hudbu. Ujistěte se, zda to, co jste vytvořili, doopravdy chcete.

Buďte precizní

Dáte-li si na vision board červené Porsche a na něj svou fotografii, za půl roku může stát před domem. Jenže si jej koupí váš otec nebo bratr a nabídne vám, že vás sveze. Pak si třeba všimnete, že jste se omylem umístili na svojí fotografii na sedadlo spolujezdce. Když budete lepit slovo láska a nalepíte si jej do Mexika, začněte balit kufry. Je to strašně nebezpečné. Neformulujete-li správně, nebude to dokonalé. I když, co je vlastně dokonalé? Vyberte si obrázky, fotky a afirmace, které s vámi nejvíce rezonují. Nechte se vést intuicí, ego nechte na chvíli stranou. Pak si pověste vision board na stěnu. Je úžasné, pokud máte svou nástěnku vizí denně na očích, ať už je to doma nebo v práci. Při pohledu na svou nástěnku vždy hluboce prožívejte pocit radosti a vděčnosti, jako by se už všechno, co na své nástěnce máte, pro vás stalo neodmyslitelnou skutečností a máte to v kapse.


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here