22. – 24. 9. 2017 TENIS: Laver Cup v Praze

0
1569

Historie Laver Cup se začíná psát v pražské O2 areně a můžete zde zažít tenis jako nikdy předtím. Historicky první ročník dramatického souboje nejlepších tenistů v unikátním formátu Evropa versus Svět se letos koná ve dnech 22. až 24. září 2017 v pražské O2 areně. Jde o tenisový turnaj, jaký ve světě tenisu zcela jistě nemá obdoby. Svou účast potvrdili již finalisté letošního Australian Open Roger Federer a Rafael Nadal. Tento turnaj se odehraje ve 3 dnech, kdy každý den budou na programu až 4 zápasy. Navíc je v pátek a sobotu Laver Cup rozdělený do dvou herních bloků. V neděli pak všechny napnuté diváky čeká jeden velký závěrečný blok o 4 zápasech.

Laver Cup

Vznik nové tenisové tradice Laver Cup byl inspirován zejména světově proslulým golfovým Ryder Cup a byl také nazván podle legendárního Roda Lavera, který je určitě jedním z nejlepších tenistů a osobností ve velkém světě sportu všech dob. Do obou týmů jsou pozváni 4 aktuálně nejlepší tenisté z Evropy a také světa. Jde o žebříček ATP a hráči pak budou doplněni dalšími dvěma hráči vybranými kapitány, legendami světového tenisu, kterými jsou samozřejmě zvučná jména jako Björn Borg a John McEnroe.

Laver Cup v pražské O2 areně

Poprvé v historii se tak v tyto dny proti sobě postaví opravdu elitní světoví tenisté. Půjde o souboj mezi týmem Evropy a týmem Světa. Turnaj Laver Cup, pojmenovaný po legendárním Rodu Laverovi, díky unikátnímu formátu akce ze zarytých rivalů udělá na kurtu své spoluhráči. Celé 3 dny, kdy se v pátek a sobotu odehrají 2 herní bloky, 2 dvouhry v denním programu a večerní blok s dvouhrou a čtyřhrou, bude zakončen v neděli, kde vás čeká 1 herní blok. V němž se bude hrát do zisku vítězného bodu 1 až 5 zápasů. Postaví se proti sobě 6 nejlepších hráčů Evropy proti 6. nejlepším hráčům světa. Prostředí této úchvatné arény od roku 2012 hostilo 5 finálových a semifinálových zápasů Davis Cup a Fed Cup.

 


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here