V Alpách byly nalezeny ostatky zmizelého páru po 75 letech.

0
1927

Po neuvěřitelných 75 letech se ve švýcarských Alpách nalezla zachovalá těla pohřešovaného manželského páru. Marcelin a Francin Dumoulinovy byli rodiči 7. dětí a vyrazily dne 15. srpna 1942 do hor nakrmit a podojit své krávy pasoucí se na horské louce nad městem Chandolin v kantonu Wallis. Těla byla objevena díky ustupujícímu ledovci. Děti po nich usilovně pátraly během celého svého života a nyní jim chtějí dopřát důstojný pohřeb, který si zaslouží. Nejmladší dcera zmizelého páru Marceline Udryová-Dumoulinová, která již dosáhla věku 79 let, po této zprávě konečně nalezla klid.

DNA i doklady totožnosti

Policie kantonu Wallis uvedla, že byla obě těla manželů Dumoulinových nalezl řidičem rolby nedaleko lyžařského vleku střediska Les Diablerets včetně dokladů totožnosti ve výšce 2615 metrů nad mořem. Právě nad ním se tyčil ustupující ledovec Tsanfleuron. Identitu těl potvrdí test DNA. Těla ležela nedaleko od sebe a muž i žena měli na sobě šaty pocházející z období druhé světové války. Jak potvrdil Bernhard Tschannen z lyžařského střediska, těla byla dokonale zachována, o což se postaral právě ledovec. Domnívá se, že manželé mohli spadnout do skalní rozsedliny, ze které se již nedokázali dostat ven.

Když se kruh uzavírá

V době neblahé události měl švec Marcelin Dumoulin 40 let a jeho žena Francine učitelka o 3 roky mladší. Do hor šla matka s otcem poprvé. Předtím byla vždy těhotná a nemohla proto na ledovec vylézt. Všech 7 dětí bylo po tragické události rozděleno do pěstounských rodin. Dcera rodičů uvádí, že se na pohřeb neobleče do černé, bílá barva se pro tuto událost bude podle ní hodit mnohem více. Představuje pro ni totiž naději, kterou nikdy neztratila. Naděje má mnoho podob a životní cesty jsou spletité. Pro někoho může život dovršit i takováto událost.

Uložit

Uložit


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here