Baby driver

0
3117

Baby Driver se doslova vyřítil z festivalů jako zářivá kometa. Zahraniční kritici si snímek nemohou naprosto vynachválit, zejména kvůli jeho hravé podstatě. Hrdina filmu Baby trpí chronickým zvoněním v uších, a proto jej neustále přehlušuje hudbou. Ta mu současně pomáhá při šílených výpadech, které musí znovu a znovu podnikat jako únikový řidič pracující pro partu zlodějíčků. Všechny akční scény jsou mistrně stříhané přímo do rytmu zvolených písniček a na plátně to vypadá opravdu skvěle. Žádné velké triky nečekejte, je to jen poctivá práce kaskadérů. Scénář a režie filmu Edgar Wright. Datum české a slovenské premiéry je stanoveno právě na datum na 27. července 2017.

Něco o ději

Talentovaný mladý řidič – Ansel Elgort, který ve filmu zajišťuje zločincům únik z místa činu, je ve své perfektní práci tím nejlepším z oboru také díky hudbě, kterou si během ní rád pouští. Když se Baby konečně setká s dívkou svých snů – Lily James, vnímá to jako perfektní příležitost konečně opustit život zločince a začít znovu. Pak je ale mafiánským bossem – Kevin Spacey, přinucen zúčastnit se opět další akce předem odsouzené k neúspěchu, octne se v ohrožení jeho celý život, láska i svoboda. Dále ve filmu hrají Jamie Foxx, Jon Hamm, Jon Bernthal, Eiza González a Flea.

Baby Driver – super film

Invenční a originální mix super akce, muzikálu a komedie, kterým Edgar Wright zase znova dokáže všem, proč je jedním z nejvynalézavějších režisérů své generace. Nový trailer dokonale vystihuje, proč právě Wright stále čeká na svůj mistrovský výkon a ukazuje limity jeho tvorby. Parádní střih a vychytávky, luxusní práce s grafikou, neustálá rytmika co šlape, úžasné výsledky se střípky dokonalosti. Baby Driver se naplno předvedl, postavy vynikají a jde o příjemně odvázané dílo. Spoléhat se na herce, hudbu a výtvarnou stylizaci se zde vyplácí. Mix barevného retra a nebezpečné kriminálky aspirující na jeden z nejlepších filmů roku.

 

Uložit


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here