OBJEVUJTE SVĚT : Londýn

0
1677

Pokud si chcete užít Londýn na maximum, dáme vám pár tipů. Například budova parlamentu je zcela úchvatná. A co musíte vidět je Somerset House, kde se pořádal London Fashion Week a přes Vánoce je zde jedno z nejslavnějších kluzišť, které znáte z Lásky nebeské. Natáčela se zde i Vévodkyně. Terasu s krásným výhledem nesmíte minout. Sháníte-li ubytování, Dorchester, The Lanesborough a Claridge’s, velmi luxusní hotely, do kterých stojí za to zajet.

Afternoon tea, MI6 i Millenium Bridge

Čaj o páté, tedy five o’clock tea zde neexistuje, jde o Afternoon tea. Rituál, kdy vám budou servírovány úžasně malé sendviče, sladké zákusky a k tomu neustále doléván čaj nebo káva. Může se to vám to ale dost prodražit. Vyhlášený Afternoon tea je třeba v hotelu Ritz a zde si připravte minimálně 50 liber na osobu. MI6 jste viděli ve filmu a základna Jamese Bonda je kousek od britského parlamentu, a vypadá dost opuštěně. Britskou kontrarozvědku si asi představujete mnohem honosněji a více skrytě. Millenium Bridge je pro všechny potterovské fanoušky. Jde přesně o ten most, přes který hned na začátku přelétávají mozkomorové v Princi dvojí krve.

Royal Court of Justice, Twinings a The City

Královský soudní dvůr je možná divné místo na prohlídku, ale vypadá jako budova z Harryho Pottera. Kolem oběda můžete vidět lidi v oblecích, jak zde tlačí vozíky s velkými štosy papírů a při troše štěstí i někoho v paruce. Twinings leží přes ulici, kousek od soudního dvora. Malý obchůdek s čaji Twinings, pro milovníky čaje v mnoha podobách. The City, část Londýna, kde sídlí většina finančních společností. Jde o zajímavou část, protože má zcela jinou atmosféru, než celý Londýn. Lidé se zde tváří děsně důležitě a mají na sobě drahé obleky, stojí za to je vidět. Ale večer se zde moc nepobavíte a téměř nikoho nepotkáte.

Chelsea, Kensington, Sky Garden i Saatchi Gallery

Chelsea a Kensington jsou jedny z nejprestižnějších adres v Londýně. Tady budete chtít bydlet. V sobotu vyrazte na brunch v Bluebird a nákupy na King’s Road. V Chelsea je galerie Saatchi, kterou v průvodních nenajdete. Galerie se věnuje současnému umění, a pokud se zde nekoná nějaká speciální velkolepá výstava, je zde vstup zdarma. V Hyde Parku se projděte až na západ skrz Kensingtonské zahrady ke Kensingtonskému paláci. Bydlela zde princezna Diana, a jakmile zemřela, tak to zůstalo opuštěné. Zajděte si také zdarma na vyhlídku do Sky Garden, kde je navíc bar a restaurace.

Kyoto Gardens, Richmond Park, Hamstead Heath, Imperial War Museum a RAF muzeum

Kyoto zahrady u Notting Hillu s pávi a japonskými kapry, kde je zakázáno používat mobil jsou opravdu krásné. Richmond Park s jeleny vás nadchne, ale držte se od nich raději ve vzdálenosti aspoň 50 metrů. Hamstead Heath je park, který nesmíte minout. Hamstead je krásná rezidenční čtvrť a trasou ke Kenwood House se dostanete k bývalému aristokratickému sídlu. Pak navštivte londýnská muzea, který mají dvě zvláštnosti, jednak se v nich neplatí a nejsou nudná. I Imperial War Museum a RAF muzeum, jsou zaměřené na vojenství a války, jsou perfektně udělaná a zaujme vás tank i jejich motor.

Richmond Park

 


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here