Maledivy: restaurace pod hladinou moře

0
4005

Nejkurióznější hotely světa vznikají třeba pod hladinou moře nebo i v korunách stromů. Když pak v noci nemůžete usnout, můžete počítat žraloky nebo opice. Existují totiž hotely na dně moře nebo v korunách stromů. Zde snadno můžete ono počítání oveček díky okolní nevšední a exotické krajině vyměnit za exotickou zvěř. Známé jsou také hotely, kde si s mimosezónním úklidem nemusí dělat starosti. Hotel jim totiž roztaje. Netradiční hotely je možné vidět všude. Touha upoutat pozornost a porazit všední konkurenci svým vskutku originálním nápadem totiž dnes nezná hranic. Unikátní koncepty dovolené tak vznikly třeba v divočině Tanzanie, mezi zasněženými horami Švýcarska nebo právě na dně moře u Fidži.

Maledivy, nádherná restaurace s přírodním akváriem

Celá řada restaurací má ve svém interiéru akvárium s pestrobarevnými rybkami, které pak jejich hostům zpestřují kulinářský zážitek a konverzaci u večeře. Na takové akvárium, jako je právě na Maledivách ale u nás nenarazíte. V restauraci Ithaa na souostroví Maledivy, nebo spíše pod ním, mají své akváriu, přímo za zdí. Prosklenými stěnami tak přímo vedle sebe i nad sebou může každý z návštěvníků podniku pozorovat nádherný podmořský život. Možná tak alespoň na chvíli zapomenete na všední starosti na účet, který vás v této luxusní restauraci nakonec čeká k zaplacení.

Restaurace nejen pod vodou

Za běžné ubytování se ale nedají považovat třeba i luxusní apartmány v supermoderních hotelech ve Spojených arabských emirátech. Zde totiž za noc utratíte i přes 100 000 korun, například ve známé stavbě Burdž al-Arab. Opravdu zvláštní kouzlo mají i chatky, které jsou postavené uprostřed moře na nádherných atolech Malediv. Z postele tak můžete skočit rovnou do moře. Conrad Maldives se rozkládá na ostrovech Rangali a Rangalifinolhu v jižní části atolu Ari. Tento rozlehlý resort si získal mnoho ocenění za své kvality a zalíbí se párům cestujícím za romantikou. Bílé pláže jsou zcela ideální pro relaxaci u moře a milovníci podmořského života se zde mohou těšit na okouzlující setkání s delfíny, mantami a žraloky.

Ithaa Undersea Restaurant

Conrad Maldives Rangali Island nabízí také výtečnou gastronomii, kterou zejména proslavila právě gurmánská restaurace Ithaa Undersea Restaurant, přímo pod hladinou moře. Hostům je v celém resortu k dispozici opravdu pestrý výběr restaurací, z nichž je ale opravdu nejznámější Ithaa Undersea Restaurant famózně umístěná pod mořskou hladinou. Mezinárodní kuchyně formou bufetu je zase hlavní nabídkou Atoll Market. Japonské speciality ochutnáte v Koko Grill Restaurant. Evropské pochoutky s jemným nádechem Asie si dopřejete v Madhoo Spa Restaurant. Milovníci ryb a plodů moře ocení Sunset Bar and Grill a opravdoví gurmáni zase Vilu Restaurant. Večeře na pláži si hosté mohou dopřát v Lobster and Champagne on the Beach. Ochutnat víno můžete v The Winellar a The Cheese and Wine Bar. Koktejly a jiné osvěžující nápoje si dejte zase v Rangali Bar, Vilu Bar či The Quiet Zone, kde si lze dopřát i chutný oběd či večeři.

 

 


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here