16. 9. Oktoberfest 2017

0
2017

Čekají vás tupláky, bavorské kroje a největší slavnosti piva v Mnichově. Na největší pivní festival na celém světě se každý rok vydá až 6 milionů příznivců lahodného chmelového nápoje, ale i výtečné bavorské kuchyně, krojů a lidové zábavy. Mono tradičních bavorských pivovarů vám otevře dveře a nabídne hned několik druhů lahodného německého zlatavého moku.

Lámou se rekordy

Na Oktoberfestu se také každým rokem prolomí nějaký ten rekord navíc. Může to být v návštěvnosti nebo v litrech vypitého piva. Toho se třeba v roce 2011 spotřebovalo neuvěřitelných 7,5 milionů litrů. Soutěží se i v počtu unesených sklenic a toto prvenství si až dodnes drží číšník Oliver Struempfl, který na Oktoberfestu dokázal najednou unést svých rekordních 27 sklenic piva. Určitě si tuto akci nenechte ujít a přijďte se podívat na místo, kde ono pivo doslova teče proudem. Můžete si pak odpovědět na otázku, zda vám tuplák piva přinesený krásnou ženou opravdu chutnal. Oktoberfest 2017 jsou největší slavnosti piva na světě a můžete se tam vydat i vy. Čeká vás pivo, známé tupláky, krásné bavorské kroje, lepé ženy, výborné jídlo a uvolněná atmosféra.

Jak vznikl Oktoberfest

Původně vznikl tento festival s názvem Oktoberfestjako jako oslava svatby prince Ludvíka Bavorského s Terezou Sasko-Hildeburskou již v roce 1810. Pak byl ale postupně prodloužen a také přesunut na září. Festival piva se koná v rozlehlém 64-akrovém areálu na známé Tereziánské louce. Vstup do areálu i do jednotlivých stanů je zcela zdarma. Za zmínku ale stojí upozornění, že do areálu je možné vnést pouze batoh či tašku o maximálním objemu 3 litry. Užít si můžete ochutnávku piv, návštěvy atrakcí i nákupy. Oktoberfest je velká akce. Dokonce 30 % produkce piva bavorských pivovarů je totiž spotřebováno během dvou týdnů festivalu a jde asi o 8 milionů litrů. Zde se také sní 880 volů, 220 000 klobás a více než 450 000 pečených kuřat. Na festivalu je 100 000 míst k sezení a pracuje zde 12 000 lidí, z toho 1 600 jako obsluhuje.

 

 


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here