Jak si sami při opalování namazat záda

0
6580

Pokud si sami potřebujeme namazat pro opalování svá záda, často si na ně sami nedosáhnete. Když není poblíž nikde nikdo, koho byste mohli požádat o pomoc, zabere pár rad. Tuhle situaci můžete hravě vyřešit. Milovníci opalování a slunce občas dostanou do této situace. Na osamělém místě nemusíte ihned propadat panice.

 

Speciální aplikátor

Speciální aplikátor může být jednou z variant, jak si sami namazat záda. Mnohdy je ale zbytečně drahý, často jsou na něj recenze rozporuplné a shánění také není zrovna jednoduché. Můžeme zvolit ale i celou  řadu dostupnějších a spolehlivých variant.

Kartáč na záda do vany

K namazání zad vám pomůže například jemný kartáč na záda používaný ve vaně. Pokud je moc hrubý, navlékněte na něj mycí žínku a připevněte ji gumičkou. Na žínku pak nanesete opalovací krém a prodlouženou rukou se natřete úplně v pohodě. Můžete si pomoci u zrcadla, abyste si pěkně zkontrolovali, zda jste na nějaké místo nezapomněli. Časem získáte praxi a půjde to samo i bez zrcadla.

Stěrka na okna

Zabrat také může stěrka na okna, obracečkou na palačinky, nebo vařečka obalená žínkou. Jakýkoliv nástroj s prodlouženou rukojetí a příznivě plochým zakončením. Žínku můžete zaměnit za houbu nebo za nějaký měkký kus látky. Cokoliv doma najdete s dlouhou rukojetí se prostě může skvěle hodit. Zapojte svou fantazii a směle do toho.

Váleček na barvu

Zajímavý a efektivní způsob, jak si svépomocí namazat záda, může být použití válečku na barvu. Ten ale musí být v každém případě zcela čistý, ideálně nový a nepoužitý. Jinak si koledujete o vyrážku podpořenou slunečními paprsky. Násadu na barvu namočíte místo do barvy do krému a v klidu a pohodě aplikujete na svá záda. Strávíte zároveň chvilku i příjemnou masáží. Podobných pomůcek určitě doma najdete několik.

Potravinářská folie

Potravinářská folie nemusí nutně sloužit pouze k zabalení jakýchkoliv potravin, ale můžete ji skvěle využít právě na mazání zad. Ustřihněte si k tomuto účelu delší kus potravinářské folie a doprostřed pak naneste opalovací krém. Pak folii uchopte do jedné ruky za každý konec a přitom se snažte ji udržet rozbalenou po co největší ploše, kterou pak roztíráte opalovací krém na vaše záda stranou, na kterou jste jej nanesli. Pohyby připomínají sušení zad ručníkem. Je to mnohem úspornější metoda, protože do folie se vám opalovací krém nevpíjí, tak jako do žínky nebo houby.


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here