Teď ne, mám toho hodně

0
2828

Už jste to slyšeli, nebo jste to někdy použili? Nebo dokonce toto zaklínadlo: Mám toho hodně, používáte až příliš často? Už jste někdy řekli: Promiňte, že jsem to zatím neudělal, byl jsem opravu velmi zaneprázdněn. Víte co? My jsme totiž všichni velmi zaneprázdněni. Každý z nás, nehledě na národnost či profesi. Ne jen úspěšní, ale i neúspěšní. Je třeba si to přiznat. Právě protože jsme všichni velice zaneprázdněni, nikoho to vlastně nezajímá. Tak se s tím nějak vyrovnejte a neříkejte to stále dokola. Ať je to jak chce, všichni si musíme najít čas na to, co je pro nás opravdu důležité.

 

Jsem opravdu velmi zaneprázdněný

Pokud pracujete na skupinovém projektu a ze zaneprázdnění šílíte, budete všechny brzdit, zdržovat a celkově na vás budou muset všichni stále čekat. Využívat zaneprázdněnost jako výmluvu pro svůj slabý výkon se dlouhodobě nevyplácí. Mnohdy se na to okolí úplně vykašle a práci udělají za vás. Časem se vás ale jako člena týmu prostě zbaví. Jste-li naopak pověřeni řízením projektu a jste při něm neustále zaneprázdněni, přesto budete za každou cenu chtít posouvat projekt vpřed, je to mnohem lepší. Máte rádi termíny, rovnou i přímou komunikaci a také tvrdé úkoly. A právě tak jste typ člověka, kterého každý chce, ve svém týmu. Pokud jste vy členem týmu někoho jiného, pak je toto typ člověka, jaký byste měli být. S pravidelným časem na odpočinek, abyste se nevyčerpali, máte zaručený úspěch.

Strategie řešení problému s přehnanou zaneprázdněností

Buďte prostě méně zaneprázdněni. Zorganizujte si čas, neprokrastinujte, nezabředávejte do přílišných detailů a vzchopte se. Pokud vám vaše zaneprázdněnost skutečně brání v tom, abyste dělali právě to, co chcete, tak být zaneprázdněni prostě přestaňte. Není to tak složité, v momentě rozhodnutí to jde docela snadno. Přestaňte si neustále stěžovat a místo toho jednoduše jednejte. Lepší špatné rozhodnutí, než žádné. Každé ráno si ujasněte, co je pro vás opravu to nejdůležitější a udělejte to buď sami, nebo tím někoho pověřte. Pokud pro vás již daná věc důležitá není, smažte ji ze svého seznamu. Být zaneprázdněn automaticky neznamená, že jste produktivní. Ujistěte se, že každý den zaměříte jen na to, na čem opravdu nejvíc záleží.


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here