Hubnete? Trpíte nechutenstvím? Možná je to ze stresu

0
1745

Stres je v dnešní době všudypřítomný a občas ve stresu nepozřeme ani sousto a hubneme. Více na sobě účinky stresu pozorují ženy. Ve větší míře však mají opačný problém a tloustnou v oblasti břicha.

Hubnutí ze stresu

Někteří z nás na stres reagují zvýšeným příjmem potravy, ale jindy reagujeme přesně opačně, sníženou konzumací potravy, která se pak komplikuje rozvojem různých poruch trávicí soustavy. Lidé pak ve stresu jedí v průběhu pracovního dne opravdu velmi málo, nejsou schopni zkonzumovat vůbec žádné větší jídlo a potýkají se s opačným extrémem, než je tloustnutí. Jsou velice hubení a dochází u nich k velkému úbytku svalové hmoty.

Doplňte látky tělu

Pro celkové zklidnění našeho organismu a také pro zlepšení metabolismu se doporučují vitamíny skupiny B. Pro posílení naší výkonnosti, pro oddálení velkého vyčerpání a zlepšení naší duševní soustředěnosti se pak doporučuje L-Carnitin Fitness, který v sobě obsahuje aminokyselinu zvanou taurin. Tato aminokyselina velmi účinně napomáhá zvyšování duševní koncentrace a u hubených lidí pomáhá zachovat svalovou hmotu a bojuje proti jejímu úbytku. Pokud patříte k lidem, u kterých snižuje stres chuť k jídlu, pokuste se jíst během dne menší porce jídla a jezte mnohem častěji.

Banány jako vhodná potravina

Banány jsou vynikajícím zdrojem energie, obsahují sacharózu, ovocný i hroznový cukr a podílejí se na rychlém zvýšení hladiny krevního cukru. Dáte-li si banán ihned po tělesné zátěži s mlékem nebo jogurtem, má blahodárné účinky na regeneraci vašeho organismu. Banány podporují a zlepšují schopnost našeho organismu vstřebávat veškeré živiny. Rychle zaženou hlad a potlačují chuť na sladké. Při trávicích obtížích pomáhají napravovat potíže se zažíváním, zahání žaludeční obtíže, uklidňují narušenou sliznici v oblasti trávicího traktu, zahání žaludeční vředy i průjem. Vláknina v banánech chrání střeva proti rakovině, snižuje hladinu cholesterolu a stabilizuje hladinu krevního cukru. Pomáhá při rekonvalescenci, čistí organismus, jde o zdroj vitamínů, minerálů i enzymů a zpomalují proces stárnutí. Uklidňují nervy a navozují spánek.

Zařaďte červenou řepu a citrusové plody

Červená řepa je zásobárnou přírodních látek prospěšných pro naše tělo a brání vzniku rakoviny. Zbavuje mozek jedovatých kovů, zejména hliníku. Je zdrojem kyseliny listové, vitaminu C a hlavně draslíku, který upravuje srdeční činnost, udržuje normální krevní tlak a navozuje správnou činnost nervové soustavy. Poskytuje tělu křemík posilující kosti, cévy i kůži. Citrusové plody obsahují vitamin C, účinný antioxidant a posilovač imunitu.

Zařaďte následující zeleninu aneb draslík a hořčík

Brambory obsahují draslík ovlivňující schopnost organismu zvládat stresové situace. Špenát zase obsahuje dostatečné množství hořčíku, který se vyskytuje i v jakékoliv listové zelenině a sójových bobech. Syrová zelenina vám může pomoci i čistě mechanicky, kdy třeba žvýkáním mrkve či celeru uvolníte sevřenou čelist, což odstraní napětí. Obě jmenované zeleniny jsou obrovsky prospěšné tělu.

Serotonin, omega a snížení hladiny kortisonu

Ovesné vločky zvyšují produkci serotoninu a také obsahují hořčík a draslík. Dovedou snižovat krevní tlak. Ořechy a semena v jakékoliv podobě jsou plné Omega 6 a Omega 3 mastných kyselin účinně a rychle pomáhajících snížit stres. Vhodné jsou zejména vlašské ořechy, kešu oříšky, slunečnicová semena a chia semínka. Ryby jsou nejvýznamnějším zdrojem Omega 3 mastných kyselin a zvyšují produkci serotoninu a vyživující mozek. Černý čaj pak velmi dobře napomáhá k rychlejšímu zotavení ze stresové situace a snižuje hladinu kortisonu velmi účinně.

 

 


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here