Nikdy se nepřestaňte učit

0
1387

Je třeba si uvědomit, že za kvalitu života si ve velké míře můžeme sami. To, co jíme, zda se hýbeme a cvičíme, čím se zabýváme a co děláme se svou myslí, je nesmírně důležité. Člověk nikdy není příliš starý na to, aby s něčím začal, a ani aby se začal učit. Sebevzdělávání je jedna z nejdůležitějších věcí v životě. I když osvojení nových znalostí nebude tak jednoduché jako dřív, stojí za to do toho jít. Nikdy není pozdě na to začít s čímkoliv. Trénujte, ať vaše mysl zůstane stále bystrá.

Víte, jaké to bylo, když jste byli malí

Velmi hodnotné jsou chvíle v dětství, které není zaměstnáno starostmi dospělých. Byli jsme zvědaví a snažili jsme se o mnoha věcech kolem nás dozvědět, co nejvíce. Taky se občas ptáte, kam se to ztratilo? To, že jsme vyrostli, ještě neznamená, že nemůžeme být i nadále zvídaví, hledat nové odpovědi na všechny naše otázky. Nikdy se nepřestaňte ptát, neustále zjišťujte nové věci z různých oborů a nikdy se nepřestaňte zajímat. Pokud jste přestali, je čas znovu začít.

Sebevzdělávání jako cesta

Vezměte si čas od času chvilku volna a hledejte nové motivace. Tu chvíli můžete využít mnohem lépe, než sledováním novinek a komentováním na Facebooku. Tím nic nezměníte, mnohdy jen ztrácíte čas. Zkuste kurz programování, malování, fotografování, vzdělávání nebo asertivity. Snažte se svůj čas využít mnohem lépe, naplňujte jej a žijte.

Čtěte, ale nevěřte všemu. Čtěte i mezi řádky.

To, že je kniha bestseller, nemusí být pravdivá, nebo nemusí být zcela pravdivá. Nemusíte se s ní ztotožňovat. Stejně tak je to s médii, televizí, rádiem, novinami a internetovými články. Existují tisíce teorií a nikdo vám neřekne, která je ta pravá. Dívejte se dovnitř. Odpovědi hledejte v sobě. Zapojte svou intuici. Nikdy nikomu a ničemu slepě nevěřte. V knihách se skrývá mnoho. Nemusíte si ani hledat učitele či kouče. I na to si dejte pozor. Nežijte cizí životy. Vybírejte si vždy jen to podstatné pro vás. Úsudek musí vždy být váš vlastní. Čtěte beletrii, novinky z oboru i literaturu o osobním rozvoji, hledejte všude, ale nenechte se zmanipulovat.

 


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here