7. 11. – David Guetta, slavný francouzský DJ, slaví 50 let

0
2239

David Guetta se narodil 7. 11. 1967 a vyrostl ve Francii. Jeho matka byla Francouzska, jeho otec byl Židovského původu. Byl ženatý s Cathy Guetta, se kterou má 2 děti, Tima Elvise v roce 2004 a Angie v roce 2007. Rozvedl se roku 2014 po 24 letech. Už v sedmnácti letech začal jako DJ v pařížském klubu Broad. Ze začátku pouze přehrával oblíbené písně, ale v roce 1987 objevil house, který ho od té doby provázel po celou dobu jeho kariéry. O rok později začal pořádat své vlastní klubové akce, které měly úspěch. V roce 1990 vydal Nation Rap, jeho slavnou hip-hopovou kolaboraci s francouzským rapperem Sidney Duteilem.

David Guetta v 90. letech

Na počátku 90. let hrál už David Guetta ve vyhlášených klubech. V roce 1994 vydal svůj první singl s názvem Up & Away, se kterým zaznamenal velký úspěch na klubové scéně. Spolupracoval na něm i s americkým zpěvákem Robertem Owensem. V roce 1995 se stal manažerem klubu La Palace a organizoval večírky zde i v jiných klubech.

Debutové album

V roce 2002 založil David Guetta spolu s Jochimem Gerraudem společnost Gum Productions. V témže roce nahrál i svůj první celosvětově úspěšný hit s názvem Just a Little More Love. Na tomto hitu mu hostoval americký zpěvák Chris Willis. Jeho první album Just a Little More Love vydal ten samý rok label Virgin Records a s obrovským úspěchem se prodalo přes 300 000 kusů. O rok později začal vydávat své kompilace s názvem F*ck Me I’m Famous. Vydal jich nejméně celkem 6.

Další alba a UNIGHTED

V roce 2004 vydal druhé album Guetta Blaster, které obsahovalo také singl The Word is Mine, které bylo o něco méně úspěšné. Album Pop Life vydal David Guetta jako své třetí album v roce 2007. Album uspělo zejména ve Velké Británii, Irsku a střední Evropě. Po celém světě se ho prodalo 530 000 kusů. První singl Love is Gone dokonce hravě obsadil 1. místo v americké taneční hitparádě. Na podporu alba hrál David Guetta v mnoha zemích. Akce UNIGHTED se odehrála ve Francii na Stade de France, což je pátý největší fotbalový stadionu v Evropě. Zahrál zde společně s DJ Tiestem, Carlem Coxem, Joachimem Gerraudem a Martinem Solveigem pro 40 000 lidí.

Album One Love

Své v pořadí čtvrté album One Love vydal David Guetta v září 2009. První singl When Love Takes Over se umístil na 2. místě mezi francouzskými singly a na 78. místě v žebříčku US Billboard Hot 100. Druhý singl s názvem Sexy Bitch, z důvodu cenzury přejmenovaný na Sexy Chick, se umístil na 2. místě ve Francii a v USA na 5. místě. Následovaly singly One Love, pak Memories a Gettin’ Over. Celkem se prodalo přes 1,4 miliónu kusů alba na celém světě.

Produkční práce

David Guetta produkoval třeba i úspěšný singl s názvem I Gotta Feeling skupiny Black Eyed Peas, který pak získal 1. místo v USA, Kanadě, Velké Británii a Austrálii a 2. místo ve Francii. Od roku 2009 měl každou sobotu show na internetovém rádiu RauteMusik a podle DJ Magazínu se umístil na 3. místě v žebříčku Top 100 DJs.

David Guetta v poslední době

David Guetta loni oprášil legendární hit dua Charles & Eddie a nová verze Would I Lie To You se opravdu povedla. Francouzský DJ se objevil na všech zásadních festivalech po celém světě, absolvoval letní rezidenství v klubu na Ibize a jeho fotbalová hymna se Zarou Larsson se stala slušným hitem. David Guetta se spojil s Cédricem Gervaisem, francouzským DJským kolegou, na natáčení pozvali znovu zpěváka Chrise Willise a v nahrávacím studiu v Miami, kde dáli novou tvář pecce z 90. let. Volba padla na 24 let starou píseň Would I Lie To You?, což byl asi jediný velký hit amerického soulového dua Charles & Eddie.


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here