Kde vzít odvahu

0
2168

Pokud chceme stoupat nahoru, chce to především odvahu a tu je třeba hledat sami v sobě. Musíme nejprve překonat strach. Onen strach nijak nedefinuje nic z toho, čeho jsme ve skutečnosti opravdu schopni. Fakt, že se něčeho bojíme, ještě neznamená, že nejsme na náš další růst dost silní a šikovní. Znamená to pouze to, že si dostatečně nevěříme a máme nízké sebevědomí. Nemá to s našimi schopnostmi a potenciálem vůbec nic společného. Nikdy nedopusťte, aby vás vaše staré obavy držely v jakékoliv nečinnosti. Tím totiž opravdu zcela zabijete všechno dobré, co v nás někde v hloubi dřímá a čeká na možnost využití.

Souhra a synchronizace

Jedete-li na dvojkole, nemůže přece jeden šlapat a druhý zase brzdit. Opravdu významný vliv na to, kým se během svého života stáváme, má zejména náš výběr lidí, kterými se během života obklopujeme. Vždy je mnohem lepší být sám než být ve špatné společnosti. Je zcela nemožné žít svůj pozitivní život mezi negativními lidmi. Musíte se vzdálit takovýmto energetickým upírům a není to vždy snadné. Je to ještě těžší v případě, pokud všichni patří přímo do vaší rodiny nebo se jedná o velmi letité přátele, se kterými dlouho kráčíte životem. Bez ohledu na to, jak moc je to těžký úkol, je třeba to uskutečnit a přetrhat vazby. Pokud vás někdo brzdí, nikam se nepohnete.

Plánování a uskutečňování

Snažte se nalézt rozdíl mezi pouhým plánováním a uskutečňováním. Vždy dělejte to, co opravdu musíte. Nepřemýšlejte dlouze nad tím, co byste měli dělat, i když zrovna ještě neděláte to, co byste chtěli dělat v budoucnu. Je třeba nyní dělat to, co potřebujete proto, abyste v budoucnu mohli dělat právě to, co opravdu chcete. Každý člověk je schopen uspět, ale i neuspět, dívat se na jakoukoli událost ve svém životě pozitivně i negativně. Každý je schopen litovat něčeho, co jej potkalo, nebo pořádně ocenit vše, co překonal a jak jej to posílilo. Všichni máme nutné řešení v sobě a záleží na způsobu, jak přistoupíme k těžkostem. Pokud nevíte, co vás čeká a raději nic neuděláte, protože se bojíte, není to cesta vpřed ani vzhůru. Je třeba do toho jít a přesvědčit se, že se opravdu není čeho bát. Vyměnit sklon vidět svůj život negativně za pozitivní myšlení. Dělat konstruktivní kroky a vše prostě změnit.


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here