28. října – americká herečka Julia Roberts slaví 50 let

0
2377

Julie Fiona Roberts se narodila 28. října 1967 v malém městě Smyrna v Georgii v USA matce Betty Lou, což byla herečka a pracovnice v církvi a otci Waltrovi, což byl herec, spisovatel i prodejce vysavačů. Má 2 starší sourozence, bratra Erica a sestru Lisu. Rodiče se v jejích 4 letech rozvedli, matka zůstala s ní a Lisou a otec se přestěhoval s Ericem do Atlanty, kde po 6 letech zemřel na rakovinu. Chtěla být veterinářkou, ale zvolila filmovou kariéru. Kvůli silným brýlím a velké puse sklízela ve škole na posměšky od spolužáků. Později z velké pusy vytvořila obchodní značku, sundala brýle, nasadila kontaktní čočky zvýrazňující kaštanové oči a využila své vyšší postavy. Po dokončení Campbell High School ve Smyrně se setrou a bratrem v New Yorku společně navštěvovali divadelní školu a přitom pracovala jako prodavačka obuvi. Podepsala smlouvu s modelingovou agenturou Click a získala první roli ve filmu Blood Red, i když nebyl zrovna úspěšný, dostal ji do Hollywoodu.

Jak to bylo dál

Nejžádanější herečkou byla po filmu Pretty Woman z roku 1990. Dnes je stále nejlépe placenou herečkou Hollywoodu a za roli dostává honoráře ve výši 20 milionů dolarů. Získala Oscara za film Erin Brockovich. Po filmu Flatliners – Hráči se smrtí, s hercem Kieferem Sutherlandem, který opustil svoji ženu a děti, přestěhoval se k Julii, oznámili svoje zasnoubení a naplánovali svatbu. Julia se dozvěděla o Kieferově vztahu se striptérkou Mandy Rice a ze svatby sešlo. V kinech se pak objevil úspěšný film Sleeping with the enemy – Noci s nepřítelem, a následoval románek s Jasonem, nespoutané pití piva a zvěsti o Juliině závislosti na drogách. Další film Dying Young – Zemřít mladý a filmu Hook se Julia rozhodla dát si pauzu. Žila s Danielem Day – Lewisem 2 roky. V roce 1992 přišel úspěšný film The Player – Hráč a v roce 1993 thriller The Pelican Brief – Případ Pelikán na motivy knihy Johna Grishama.

První sňatek

V roce 1993 se provdala za o 10 let staršího zpěváka Lyle Lovetta, ale roku 1995 se rozešli. Po boku Julie se pak objevovali Jason Patrick, Ethan Hawke, Richard Gere či Matthew Perry ze sitcomu Přátelé. Natočila filmy jako Something to talk about – Síla lásky, Mary Reilly a Michael Collins. Trochu ji pak zastínila Sandra Bullock, Julia Ormond nebo Julianne Moore. V roce 1997 natočila úspěšný film Conspiracy Theory – Spiknutí s Melem Gibsonem a velký hit My Best Friend’s Wedding – Svatba mého nejlepšího přítele a byla zase v plné síle. Pak Stepmom – Druhá nebo první, Notting Hill a Runaway Bride – Nevěsta na útěku. V roce 2000 měl v kinech premiéru film podle skutečné události Erin Brockovich, a její vysněný den přišel 25. března roku 2001, kdy se Julia Roberts dočkala nejcennější ceny ve filmovém průmyslu Oscara. V roce 2001 měly v kinech premiéru filmy The Mexičan – Mexičan s Bradem Pittem, America’s Sweethearts -Zlatíčka pro každého a Ocean’s Eleven – Dannyho parťáci. Pak Julia Roberts oznámila rozchod s přítelem Benjaminem Brattem.

Další éra v novém tisíciletí s druhou svatbou

V roce 2002 se provdala za kameramana Danny Modera, po společném natáčení filmu Mexičan. Má s ním dvojčata, syna dcera Hazel Patricia a syn Phinnaeus Finn Walter. Kameraman Danny Moder byl ještě měsíc před svatbou ženatý. Jejich třetí dítě, syn Henry Daniel Moder, se narodil 18. června 2007 v Los Angeles. V roce 2003 natočila filmy ve vedlejších rolích Full fronta – Hollywood, Hollywood a Confessions of a dangerous mind – Milujte svého zabijáka. Pak přišel film Mona Lisa Smiles – Úsměv Mony Lisy. V roce 2004 přišel film Ocean’s Twelve – Dannyho parťáci 2 a Closer – Na dotek. V roce 2006 Šarlotina pavučinka, a Mravenčí polepšovna a rok na to Charlie Wilson’s War – Soukromá válka pana Wilsona. Rok 2009 přinesl film Dvojí hra a Světlušky v zahradě a rok na to film Eat Pray Love – Jíst, meditovat, milovat a Na sv. Valentýna. Rok 2011 přinesl film Larry Crowne – Moje krásná učitelka. Dále Mirror Mirror – Sněhurka a v roce 2013 film August: Osage County  – Blízko od sebe. Rok na to The Normal Heart – Stejná srdce. Film 2015 Secret in Their Eyes – Tajemství jejich očí, rok na to film Money Monster – Hra peněz – Hra peněz, Mother’s Day – Svátek matek. V letošním roce je to film Wonder. Julia Roberts prostě stále točí.

Nejkrásnější žena světa již 5x

Julia Roberts byla těsně před 50. lety již popáté zvolena nejkrásnější ženou světa. Magazín People opět vyhlásil nejkrásnější celebritu celé planety a vítězkou se stala opět krásná Julia Roberts. Oscarová herečka se této pocty dočkala již v letech 1991, 2000, 2005 a 2010. Juliin úsměv září dál v Hollywoodu a je stejně žádoucí jako v roce 1990, kdy si zahrála ve filmu Pretty Woman. Držitelka 3 Zlatých glóbů a ceny Americké filmové akademie Oscar patří dlouhodobě mezi několik nejlépe placených filmových hereček všech dob.

 


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here