5. 10. Mezinárodní den úsměvu

0
3943

Světový den úsměvu slavený 5. října je velmi hezkým dnem a jde o perfektní nápad jej slavit. Smějme se, protože úsměv nás nic nestojí, ale otvírá nám mnohé dveře a příležitosti. Sami máme hned lepší náladu, když se usmějeme a navíc uděláme radost i svému okolí. Úsměv o nás prozradí mnohem víc, než si myslíme. V roce 1999 vznikl v říjnu jeden z velmi zajímavých svátků, který se vždy první pátek v tomto měsíci, ale jeho časový rozsah nezná žádných hranic. Každoročně je pořádán společností SMILE CORPORATION, kterou založil již v roce 1999 Harvey Ball, americký kreslíř a známý tvůrce reklam, autor prvního smajlíka, který spatřil světlo světa v roce 1963.

Smajlík

Možná si někde na rohu koupíte známou placku smajlíka a váš úsměv vám naskočí pokaždé, když si jej uvědomíte na své klopě saka. Smajlík se okamžitě stal symbolem nejen známé dobré vůle, ale i dobré nálady po celém světě. Úsměv je totiž něco, co každý z nás může mít a co každý z nás může darovat, aniž by je to něco stálo. Zapojte se i vy k oslavě tohoto nádherného svátku a udělejte někomu třeba jen drobnou laskavost, která u něj vyvolá úsměv a radost. Pak možná zjistíte, že to nemusíte dělat jen jeden den v roce. S úsměvem jde přece všechno lépe.

Tichý svět

U příležitosti Mezinárodního dne úsměvu, který se po celém světě slaví právě 5. října, již opakovaně uspořádal Tichý svět prodejní akci Den úsměvu. V stanicích pražského metra prodávali slyšící i neslyšící zaměstnanci společnosti všem kolemjdoucím sladký koláček, který byl ozdoben motivem úsměvu. Výtěžek vždy putuje na rozvoj sociálních služeb právě pro neslyšící. Cílem této akce je upozornit na problematiku neslyšících. Úsměv řekne víc než tisíc slov a právě neslyšící o tom vědí své. Pokud tedy zase potkáte prodavače koláčků s úsměvem, přispějte nákupem koláčku na dobrou věc. Zajímat se o problematiku neslyšících a tento mezinárodní svátek, znamená nebýt lhostejný.

 


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here