Nejdelší bazén světa v Chile

0
1829

Největší bazén světa se nachází v Chile. Měří asi 1 kilometr na délku a má překvapivou hloubku místy až 35 m. Na pobřeží Chile tvoří součást obrovského a vysoce luxusního turistického resortu, kde je voda upravována tak, aby měla shodnou barvu, jako má Karibského moře. Větší bazén na naší planetě momentálně neexistuje. Autor projektu Fernando Fischmann se nedržel nijak při zemi. Na 2 km dlouhé pláži Algarrobo nakonec vznikl v resortu San Alfonso del Mar bazén, ve kterém se dá nejen plavat, ale i plachtit nebo klidně jezdit na vodních lyžích.

Chile překvapilo

Chile ještě nedávno rozhodně nepatřilo mezi známá místa s podobnými výstřelky a určitě se tam jen tak běžně nejezdilo na dovolenou k moři. Teplota vody Tichého oceánu u pobřeží Chile jen velmi zřídka dosahuje k hranici 20˚C. Právě proto přišla skupina investorů s velkolepým nápadem vybudovat obrovský bazén na pobřeží v turistickém resortu San Alfonso del Mar, kde bude teplota vody příjemných 26˚C. Bazén je naplněný vodou z oceánu, který od něj odděluje opravdu jen poměrně úzká pláž. Voda ale navíc projde vždy speciální technologií, která vodu vyčistí, ohřeje a dodá jí stejné parametry vody, jako je v Karibském moři a má stejný barevný odstín. Čísla, která bazén popisují, jsou ohromující. Jeho rozloha je 8 ha a objem 250 000 m3 vody. Pro porovnání, do obří umělé laguny by se vešlo 6 000 tradičních hotelových bazénů o rozměrech 8 x 8 m.

Bazén je v Guinnessově knize rekordů

Bazén je zapsaný jako největší bazén světa s křišťálově průzračnou vodou v Guinnessově knize rekordů. Je součástí až extrémně luxusního turistického resortu, který byste asi spíše čekali v Dubaji, nebo jinde v arabských zemích. Na pobřeží jihoamerického Chile je až šokující. Bazén po jeho jedné straně lemují residenční budovy s luxusně vybavenými apartmány a ke každé z nich pak navíc patří soukromá pláž se speciálně dovezeným bílým pískem a palmami evokujícími atmosféru známých a tradičních dovolenkových rájů. K apartmánům vždy patří také velké terasy. Provozovatel vám garantuje z každého z nich nádherný výhled na bazén a zároveň také na nekonečný oceán. No není to famózní?

Kryté pláže pod skleněnou kopulí pyramidy

Naprostým luxusem jsou kryté pláže. Bát se nemusíte ani, když není stálé a ideální chilské počasí. Součástí bazénu jsou totiž kryté pláže, jediné v celé Jižní a Střední Americe a možná i na celé naší planetě. Pod skleněnou kopulí pyramidy je voda vyhřívaná, stejně jako písek. Můžete se naložit do vířivky, lehnout si pod zdejší vodopád, nebo klidně jen tak příjemně relaxovat na vodním, jak jinak než masážním lůžku. V noci je celý resort úchvatný, i když se život od bazénu přesune do zdejších barů a restaurací. V Chile vznikají další podobně luxusní rezidenční a turistické projekty takzvaných měst ve městech, které pak po celou dobu svojí dovolené vůbec nemusíte opustit. Plánuje se také v Mexiku. V egyptském letovisku Sharm el-Sheikh vznikla umělá laguna stejné firmy, která stavěla i tento největší bazén planety, takže můžete vyrazit i tam.

 


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here