Harmony of the seas – největší loď světa

0
3114

Nejprve vyplula na moře nová největší výletní loď světa Harmony of the Seas z Francie. Plavidlo najednou uveze 6 360 cestujících a další 2 100 tvoří posádku. Loď si za miliardu eur, tedy přibližně 27 miliard korun, nechala postavit americká firma Royal Caribbean International. Její nový pasažéři uvnitř najdou například divadlo, kasino, bar, ve kterém obsluhují jen roboti, ledovou plochu, nebo několik bazénů s dětskými atrakcemi. Šestnáctipodlažní plavidlo má na délku 362 m, na výšku 70 m a váží přes 120 000 tun. Vyrobila ji na objednávku loděnice STX France v Saint-Nazaire. Šéf společnosti RCCL se sídlem v Miami Richard Fain říká, že jde o nejdražší výletní loď, jaká kdy byla postavena.

Velký kolos, který pluje

Loď pohání 3 hlavní dieselové generátory a každý má výkon 18 860 kW. Pak ještě 3 menší o výkonu 13 860 kW. K pohybu jsou využity lodní šrouby o průměru 6 m v natočitelných gondolách. K manévrování slouží další 3 boční šrouby. Harmony of the Seas poprvé plula z místa svého zhotovení na svou úvodní plavbu do anglického Southamptonu. Pak do svého dočasného domovského přístavu v katalánské metropoli Barceloně a odtud pak bude až do konce října vyplouvat k týdenním rekreačním plavbám po Středozemním moři. Po jejich zdárném ukončení se přesune zase do Karibiku.

Harmony of the seas

Výlet lodí velkých rozměrů

Největším lákadlem pro většinu pasažérů však ani není tak onen samotný fakt, že loď je největší na celém světě, ale jde zejména o obrovský komfort a velké množství zábavy, kterou loď Harmony of the Seas prostě nabízí. Na lodi můžete najít indoor skydiving, tedy simulátor skoku padákem z letadla, dále pak obří skluzavku, která vás sveze rovnou do bazénu umístěného o několik pater níže, nebo si užijete roboty, kteří vám rádi namíchají váš oblíbený nápoj. Pokud vyrážíte za relaxem a pohodou, a raději vyhledáváte klidnější aktivity, potěší vás třeba vodní divadlo, známý muzikál Pomáda, nebo osázený park stromy, anebo se zastavit a navečeřet v italské restauraci světoznámého britského šéfkuchaře Jamieho Olivera. Ceny pobytu na lodi jsou sice od více než 1 000 amerických dolarů výše, ale zážitky si odnesete na vždy.

 


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here