Greenery, barva roku 2017

0
1708

Barva roku 2017 každoročně vyhlašovaná Pantone, což je mezinárodně uznávaný institut barev, je greenery. Barva zeleně, kterou se designéři vracejí letos zpět k přírodě a kráse odstínů trávy, listů, stromů nebo zelených jablek. Barvy mají vliv na naši psychiku, emoce a vnímání prostředí. Ovlivňují ​​trendy v módě, designu a bydlení či interiérového designu v roce 2017. Nechte se tedy inspirovat a vneste čerstvý zelený vítr do vaší domácnosti, domovů či kanceláří, nebo třeba do šatníku. Vůbec se toho nebojte, ona zelená bude totiž letos všude. Zapomeňte na to, že není určená pro vás. Ve vhodné kombinaci prostě sluší všem.

Královská zelená

Oficiální prohlášení Pantone vyjadřuje, že je barva zeleně symbolem nového začátku a do života by měla vnést osvěžení a oživení. Jde o velmi dominantní barvu, proto je třeba s ní v interiéru zacházet vyváženě. Pokud se jí tak trochu bojíte, prostě na to jděte oklikou a střídmě. Nemusíte hned všechno přetřít na zeleno. V kombinaci s jinou výraznou barvou, nebo ji konzervativně v místnosti použijte pouze jednou, na jednom kusu nábytku či interiérového prvku. Můžete jí vymalovat stěny nebo jednu z nich, která upoutá pozornost. Nebo v té barvě zvolte zajímavou designovou tapetu. Jakékoliv doplňky v zelené barvě se počítají. Co třeba zelenou lampu? Tu určitě každý nemá.

Barva roku 2017 greenery

V obývacím pokoji si v zelené pořiďte vaši novou sedačku nebo polštáře. V jídelně pak zvolte v této barvě židle k jídelnímu stolu, květináče na parapetu, závěsy v ložnici a kachličky v koupelně. Vhodnou volbou jsou živé květiny, kterými se doma obklopíte. Klidně ji použijte na potah křesel nebo přehoz na postel. Můžete ale vytvářet i zajímavé kontrasty. Kombinovat ji se smetanovou, šedou nebo třeba křiklavě žlutou. Ona je totiž zelená přece v přírodě zcela neutrální. Zelená barva uklidňuje, tak směle do toho.

 


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here