5+1 nejčastější chyba, kterou děláte při uklízení

0
2213

Co si budeme povídat, uklízení nepatří zrovna mezi nejoblíbenější činnosti, kterými bychom chtěli trávit volný čas. Sebevědomá žena či muž ale chce mít doma pořádek a nechce žít v chaosu. Průběžný úklid vám ušetří spoustu práce. Pokud zrovna nepatříte mezi uklízecí maniaky, kteří jsou tím posedlí, určitě hledáte způsob, jak se vyhnout úklidu širokým obloukem.

Musí vás to bavit

Nadlidský úkol, co myslíte? Možná vás ale uklízení opravdu nebaví jen proto, že při této na první pohled velmi jednoduché činnosti, děláte chyby, i když si myslíte, že se při ní nedá nic zkazit. Tyto chyby při úklidu vás ale stojí spoustu zbytečné námahy i času.

Pravidelnost a preciznost

Možná až tak nezáleží na tom, zda uklízíte jednou nebo dvakrát do týdne. Může to být všední den nebo to můžete nechat na víkend. Spousta z nás dělá zbytečné chyby, kterými se připravuje o svůj drahocenný čas a přidělává si další práci navíc.

Začínejte na správném místě

Mnoho z nás se do úklidu pouští bezhlavě. Většinou v místnosti, kde už je opravdu na čase s tím šíleným nepořádkem něco udělat. Vytřít si podlahu na chodbě a následně ji zašlapat cestou do ostatních místností při úklidu, je častý kámen úrazu. Začínejte v nejméně využívaných místnostech a systematicky postupujte. Nakonec ukliďte kuchyň, koupelnu a chodbu.

Okna se myjí pod mrakem

Sluneční paprsky nekompromisně odhalí stav vašich oken. Na okenních tabulkách uvidíte všechny otisky a šmouhy. Čistič na okna ale vezměte do ruky, až se slunce schová za mraky. Mýt okna ve dnech, kdy ván slunce kouká do oken, je největší chyba. Zanechá to na nich zbytečné šmouhy.

Univerzální čističe nefungují

Univerzální čističe na všechno moc nefungují. Nemůžete jím uklidit celou koupelnu, kuchyň a obývák s pracovnou. Všechny přípravky nejsou vhodné na každý povrch. Možná ušetříte, ale nevhodným přípravkem můžete nejen nedostatečně vyčistit, ale i poničit čištěnou plochu.

Špatným směrem

Uklízejte od stropu dolů a zezadu dopředu, nikdy naopak. Pokud začínáte luxováním a pak teprve jdete utírat prach, je to špatně. Omeťte pavučiny, ukliďte věci, setřete prach a pak se vrhněte na koberce a vytírání podlahy.

Uložit


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here