Umění poznat nejvyšší čas kdy změnit práci

0
1819

Vstáváte každé ráno rozmrzelí, se špatnou náladou a při představě dne stráveného v současném zaměstnání se vám doslova obrací žaludek a nastupuje nervozita. Máte problém vstát z postele a nastartovat už vás nedokáže ani dvojitá káva. Po vstupu na pracoviště cítíte úzkost a bezmoc. Vaše podvědomí vám vysílá zcela jasné signály. Jestliže jste je až do dneška ignorovali, je čas je vzít na zřetel. Vaše práce vás vysává jako „Upír z Feratu“.

Stres a nervozita, to je nejvyšší čas změnit práci

Často nezáleží na tom, zda do stávajícího zaměstnání chodíte dva roky, pět let nebo několik let. Jestliže nejste v práci jako ryba ve vodě, ohrožuje i vaše zdraví a to vám naznačuje, že byste se měli chránit. Práce může stát za vaší únavou, věčně špatnou náladou, pesimismem nebo nekontrolovanou ranní nevolností. Vstupovat do práce s čelem oroseným studeným potem a vratkými třesoucími se koleny, po čase dopadne špatně. Zdraví je jen jedno, proto je čas na změnu.

Cítit se nedoceněný nahlodává sebedůvěru

Pokud již dlouhý čas trávíte na té samé pracovní pozici, povýšit není kam, nebo se prostě jen nemůžete hnout z místa, přemýšlejte, zda to má smysl. Často nepřichází povýšení ne proto, že byste na to neměli, ale díky tomu, že vám vedení nedá žádnou příležitost. Pokud si stále myslíte, že máte navíc, nezůstávejte zbytečně déle, než je třeba. Zůstávat tam, kde si vašeho talentu, zkušeností a nadšení neumí vážit, zbytečně vede ke stagnaci a snížení sebevědomí.

Špatné vztahy s kolegy na pracovišti

V zaměstnání trávíme velkou spoustu času, a pokud si nerozumíte se svými kolegy, kazí vám to náladu i výkon. Máte-li pocit, že vám kolegové dělají naschvály a jsou stále proti vám, je třeba zvážit situaci. Pokud je k práci nepotřebujete a můžete jet sami za sebe, dá se to vydržet. Musíte-li naopak pracovat v týmu, další setrvání ve společnosti je nemožné.

Uložit


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here