Chcete-li opravdu dostat to, co si přejete – definujte si cestu a cíl

0
1783

Nedávno nám přišlo zajímavé toto motto: Udělejte to, čeho se bojíte, a v tu chvíli strach nad Vámi ztratí moc. Lidé nedosahují svých snů a cílů zejména proto, že nejsou schopni udělat první krok. Jsou změny schopni, i když dělají chyby, kterými se učíme a postupujeme k úspěchu, mají ale strach. Často nás brzdí naše mysl. Pochybnost, nejistota, pocit, že to nedokážeme, že pro to nejsme zrozeni a nejsme dost dobří. Každého z nás tohle může napadnout, ale to, že nás něco napadne, ještě přece neznamená, že tomu musíme doopravdy uvěřit.

Překonat strach je první krok k úspěchu

Móhandas Karamčand Gándhí, vůdce indického hnutí za nezávislost a stoupenec takzvané satjágrahy, tedy nenásilného odporu a uchopení pravdy prohlásil: Udělat to, čeho se bojíme, je prvním krokem k úspěchu. Gándhí byl ve světě nazýván Mahátma, v překladu Velký duch. V naší hlavě je ukryta podstata úspěchu. Neuvěřit v sebe je začátek konce a mnoho slabých tomu podléhá. Nevěřit v úspěch je časté, může za to negativita. Kdo není schopen změnit své myšlení, není schopen změnit ve svém životě prakticky nic. To, jak myslíme, přímo ovlivňuje vše, co děláme. To, co děláme, přímo ovlivňuje to, čeho následně dosahujeme. Pozitivní myšlenky sebou nesou pozitivní činy a ty nesou pozitivní výsledky.

Jak uvidět cestu

V první chvíli žádnou cestu nevidíme. V setmělém tunelu si ale zvládnete poradit i sami. Musíte být připraveni překonat svůj strach. Jakmile se rozhodnete, v ten okamžik váš strach ztratí sílu. Je třeba si uvědomit, co chcete životě ze všeho nejvíce. Někdo má snů plno, je ale mnoho těch, kteří nijak zvlášť na ničem nelpí. Pro ty je to těžké. Neumí definovat své sny a cíle. V tom případě nastupuje vylučovací metoda. Víte určitě co nechcete. No a pak proberete to, co vám nevadí a co děláte rádi. Když si nedefinujete, kde je náš životní sen, nebo alespoň cesta, kterou se chcete vydat, nikdy ho nemůžete dosáhnout. Pokud nevíte, kam jdete, nikdy tam nemůžete dojít. Sen nás dokáže naplnit, dává smysl našemu úsilí a dělá nás spokojenými. Nemusí jít hned o celoživotní cíl. Někdo chce zhubnout, uspět na důležitém jednání, nebo překonat svůj strach. Důležité maličkosti nám zvyšují sebevědomí k zdolávání stále větších překážek.

 


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here