Strašidelná místa v ČR

0
4510

Znáte ty zvláštní pocity, kdy máte srdce až v krku, mráz vám přeběhne po zádech, zrychlí se vám tep, tají se vám dech a naskočí husí kůže? Vzápětí se ozve ten vnitřní hlas, který do nekonečna opakuje: Vůbec tam nechoď, otoč se a běž pryč. Pár takových míst, o kterých panují legendy, si dnes představíme.

Zámek Lemberk

Zámek Lemberk leží na severu Čech, 3 km od městečka Jablonné v Podještědí v okrese Liberec. Na chodbách tohoto zámku jsou slyšet zvláštní zvuky. Jedna z kastelánek tu pravidelně slýchávala těžké a dunivé kroky znějící chodbou. Nikdy na duchy nevěřila a byla přesvědčena, že je to žert. Jednou večer si na toho rošťáka počíhala s baterkou. Jakmile z chodby zazněly těžké a dunivé kroky okovaných bot, a vzápětí někdo zabral za kliku, rozsvítila baterku a dveře prudce otevřela. Měla sice pro strach uděláno, ale nyní s hrůzou zjistila, že je chodba prázdná. Mnoho vědců, badatelů a dobrodruhů se tu často rozhodne přespat a všichni slyší dunivé kroky z podkroví. Jiní slyší dětský pláč a pak mají děsivý pocit z prázdnoty,  jsou na zámku sami a nikdo tam není. Kroky jsou přirovnávány ke krokům starého muže táhnoucího něco těžkého.

Jeskyně Býčí skála

Jeskyně Býčí skála v Moravském krasu leží severně od města Brna. Je nejdelším jeskynním systém v ČR s délkou 13 km. Dříve byla jeskyně do 450 m volně přístupná a ukončena jezírkem. V současné době je již zavřená železnými dveřmi. V roce 1872 zde byl učiněn objev evropského významu archeologem Jindřichem Wankelem. Nalezeny byly hliněné nádoby, bronzové sošky, zbraně, šperky ze zlata, spousta lidských i zvířecích kostí a pohřebiště více než 40 lidí. Mělo zde být obětiště, kam lidé přinášeli oběti v podobě předmětů z dalekého okolí a při obřadech byli obětováni zvířata i lidé. Lidé zemřeli násilnou smrtí, v lebkách měli hluboké rány, v žebrech bronzové hroty šípů a lidské hlavy byly podélně nebo příčně děleny. Kdo sem vejde, má velmi tísnivé pocity a podlamují se mu kolena. Negativní energie je zde opravdu obrovská.

Les Bor

Tajemný les Bor možná znáte pod názvem Branišovský les. Leží jihozápadně od Českých Budějovic. Skrývá mnoho děsivých záhad a pověstí. Prošlo tudy pár odvážlivců a vojáků, co zde dříve sloužili. Všichni slyší zvláštní melodie, hlasité kroky, mužský pronásledující hlas a na závěr zde mužská postava levituje několik cm nad zemí v černém plášti i klobouku, a má červené svítící oči. Před 400 lety zde byla osada a lemující úzká cesta ji spojovala s okolním světem. V okolí byly hluboké bažiny a mnoho lidí zde zemřelo. Před pár lety tu stál strom oběšenců, kde řada lidí vzdala svůj život, a vesničané prokletý strom porazili a spálili. Jedné noci se také do lesa zřítil neznámý létající předmět a oblast na rok uzavřeli. Nemohl tam nikdo, ani vojáci, kteří zde dříve prováděli zkušební střelby. Nikdo neví, o jaký předmět vlastně šlo a jaký měl původ.

Statek Pohádka

Pohádkově se zde cítit opravdu nebudete. Statek Christhof na jihu Čech je poblíž obce Čachrov. Leží v nádherné krajině v šumavských končinách a statek dostal český název Pohádka. Byl německou rodinou Pagerlových postaven v 16. století a v té době zde rodina žila spořádaným životem a k ničemu neobvyklému nedošlo. Kvůli Benešovým dekretům rodina musela roku 1947 odejít z Čech. Děsivost tohoto opuštěného objektu je však skličující. Díky své šílené minulosti statek vyhledává mnoho zvědavců a expertů na paranormální jevy. Jde o statek na rozlehlé samotě, místní obyvatelé se mu vyhýbají a v okolí se povaluje mrtvá zvěř. Je vyhořelý a rozpadá se.

Pohádka a sériový vrah Ivan Roubal

Statek proslavil známý sériový vrah Ivan Roubal, který si odpykává doživotní trest. Nastěhoval se sem v roce 1991 a chtěl chovat jeleny, ale nedostal k tomu povolení. Začal chovat vietnamská prasata, kterým předhazoval lidské oběti. V letech 1991 až 1994 zabil 7 lidí, ale dokázali mu jen 5 vražd. Oběti lákal na statek, aby se ohřáli u krbu, další zabil v jejich bytech a ty pak vykradl. V roce 2000 byl odsouzen k doživotním trestu ve věznici na Mírově. Před pár lety na statku Pohádka přespaly 2 rodiny. První z nich noc nevydržela, odjela o půlnoci domů a zachránila se. Druhá rodina noc překonala a do roka všichni postupně zemřeli na utonutí či dopravní nehody.

Velhartický hřbitov

Asi 10 km od statku leží slavný Velhartický hřbitov. Dominantou je ponurý kostel Sv. Máří Magdaleny z roku 1373, původně postavený na pohřebišti z dob Velké Moravy. Místo, jenž má sloužit klidu a věčného odpočinku, má děsivou atmosféru. Popsal ji i spisovatel Karel Jaromír Erben, který se zde inspiroval pro baladu Svatební košile. Na hřbitově se kdysi dávno odehrály černé satanské mše s cílem oživit mrtvé. Vyvolané negativní síly zde převládají dodnes. Na zděném štítu kostela také prosvítá tajemná tvář přihlížející na příchozí. Říká se, že jde o tvář dívky unesené ožilým umrlcem z Erbenovy balady, který zde má zarostlý a neudržovaný hrob. Další variantou je tvář hradní paní, která zde tragicky zahynula. Nebo jede o otisk uvolněné energie při vyvolávání mrtvých.

 


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here