5 důvodů, proč se nevracet k bývalému partnerovi

0
4226

Někteří z nás už o bývalém partnerovi či bývalé partnerce nechtějí ani slyšet, jiní si ze svých ex udělali dobré kamarády. Co když ale zatoužíte po tom, se k bývalému protějšku vrátit?


1) Rozchod měl svůj důvod

S bývalým partnerem jste se rozešli z nějakého důvodu a je velmi pravděpodobné, že po návratu k němu se problémy stejně znovu vrátí. A dost možná i v podstatně větší míře. Ať už byla důvodem k rozchodu nevěra, časté hádky nebo ztráta lásky a důvěry, obnovení vztahu s ex si raději pořádně promyslete a nejednejte impulzivně.

2) Oba dva jste pořád stejní

I když se vám váš bývalý či vaše bývalá bude snažit nakukat, jak velkou proměnu má za sebou, nemá smysl tomu věřit. Typ osobnosti a charakter člověka prostě nezměníte. A pokud vám dříve vadilo, že je příliš impulzivní, bez nápadu nebo arogantní, pouhé obnovení vztahu by žádnou změnu v povaze zaručeně nepřineslo. I přesto, že vás oba rozchod lehce změnil a dal vám nové zkušenosti, jste stále těmi stejnými osobami s totožným charakterem a hodnotami.

3) Chcete se vrátit jen ze zvyku

K bývalému protějšku vás to může táhnout také proto, že jste si na sebe za tu dobu zvykli a víte, co od něj čekat. Nehrozí vám z jeho strany žádné nepříjemné, ale bohužel ani příjemné překvapení. Velká část bolesti po rozchodu pak pramení právě z toho, že jste si na vztah jednoduše navykli a teď vám chybí.

4) Bojíte se samoty

Za bolestí z rozchodu se může skrývat i strach z toho, že už po svém boku nemáte partnera a teď jste na všechno sami. Jistota vztahu vám bude pravděpodobně z počátku chybět a je to úplně normální. Důležité však je tento strach překonat a začít se věnovat sami sobě. Dělejte to, co vás baví, vraťte se zpět ke svým koníčkům a naučte se hledat štěstí i jinde než ve vztahu. Po čase zjistíte, že se za touhou vrátit se k ex neskrývalo nic jiného než obavy ze samoty.

5) Museli byste se vyrovnat se žárlivostí

Mezitím, co jste nebyli spolu, zažil bývalý partner nebo partnerka patrně i další vztahy. Nezáleží na tom, zda se jednalo jen o jednu noc, sérii krátkých románků nebo delší vztah. Žárlivost je mrcha, vleze vám do hlavy a nenechá vás na pokoji. Vážně byste se k původnímu vztahu chtěli vrátit a vyrovnávat se s tím, co se dělo v době, kdy jste byli od sebe?


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here