Sebevědomá rozhodnutí jsou ta správná

0
1264

Některá rozhodnutí jsou jednoduchá, jiná jsou velkým zásahem do našeho života. Každý den musíme dělat spoustu malých či větších rozhodnutí. Většinu z nich ani nevnímáme.

Malá a velká rozhodnutí

Vybíráme si oblečení, jídlo i to, co budeme dělat. Nejdříve analyzujeme možnosti a pak si jednu vybereme. Rozhodnutí, která pravděpodobně změní náš život, jsou ale pro nás stresující. Je třeba pustit je činit sebevědomě, a pak už se nevracet a nepolemizovat co by kdyby.

Nutnost rozhodnutí

Někdy se zabýváme věcmi, které nemůžeme změnit. Vždy se zamyslete, zda toto rozhodování opravdu musíte udělat teď, nebo je lepší jej nechat uležet, anebo svým rozhodnutím vůbec nic nezměníte.

Vědomí cíle zisku

Rozhodujeme se vždy z nějakého důvodu a je třeba vědět, co rozhodnutím můžeme získat a co ztratit. Nikdo nechce ztratit to důležité. Přemýšlejte, co svým rozhodnutím získáte, a zda to, co ztratíte, za to stojí.

Výběr možností

Promyslete si všechny možnosti, které máte. Víte, co všechno vás rozhodnutí bude stát, detaily a důsledky. Někdy je třeba si uvědomit, že žádné rozhodnutí není jen dobré a špatné. Někdy si prostě jen musíte vybrat menší zlo.

Žebříček hodnot

Rozhodujte se podle svého žebříčku hodnot. Vždy nás ovlivňují při našem rozhodování věci zažité v minulosti, které už ale nejsou příliš relevantní. Svět se trochu mění, i když je to v podstatě pořád stejné. Zapomeňte na minulost, zavřete za ní dveře a nepřestaňte věřit a doufat.

Tíha rozhodnutí

Rozhodovat se může být někdy zatraceně těžké, ale nikdy nezapomínejte na to, že každé větší rozhodnutí utváří směr našeho dalšího života. Nikdy není chybné rozhodnutí, vždy máme k němu své důvody. Je to prostě naše rozhodnutí. Proto se rozhodujte vždy sebevědomě a pak se neobracejte zpět. Vždy je mnohem lepší utvořit si život podle svého, než podle toho, jak to chtějí jiní. Pokud si ale budete za svým rozhodnutím stát, bude pro vás prospěšné, takže se není čeho bát.


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here