Empatie ve vztahu se musí trénovat

0
1694

Empatie je jednou z nejdůležitějších schopností, která nám pomáhá si vzájemně porozumět. Není neobvyklé, že nesouhlasíte s názory jiné osoby. Může to být politika, náboženství či cokoli jiného. Je velmi důležité cvičit empatii pro udržení trvalých vztahů s lidmi kolem nás. Empatie není sympatie. Empatie je schopnost spojit se a vcítit se do toho druhého, pochopit jeho pocity, při tom se u toho nelitovat, nešílet a nerozčilovat. Empatie je důležitá s přáteli, se členy rodiny, dětmi, sousedy, kolegy, ale i pro budování trvalých partnerských vztahů.

Partnerská empatie

Častý boj mezi páry, kdy jeden často nechápe situaci toho druhého. Ať už je to důležité rozhodování zda mít děti nebo co jíst k večeři. Vždy je dobré vží set do kůže svého partnera z důvodu uvědomění si, jak by asi bylo vám v jeho situaci. To mnohdy udělá váš vztah krásnějším a plnohodnotnějším.

Věnujte si navzájem pozornost

Když se naučíte vcítit se do vašeho partnera, tak vždy budete moci pracovat na vašem vztahu a budete to mít tak o dost snazší. Vždy to zboří velké bariéry mezi vámi a zase vás to o něco víc sblíží. Vztah se stane mnohem pevnějším.

Pozitivní výsledky

Pokud zapojíte empatii, budou převažovat kladné a pozitivní výsledky. Když se dokážete vcítit do vašeho partnera, vždy to bude mít kladné výsledky pro vás i pro vašeho partnera. Pochopení vaší drahé polovičky, chování a způsob, jakým přistupuje k životu, vám poskytne ucelený přístup do jejího světa. Budete asi jedni z mála, co si rozumějí a dokáží se pochopit.

Praktikujte soucit

Soucit není lítost, pozor na záměnu. Lítost je negativní vlastnost. Soucit je pochopení a projevení účasti. Vidět svět očima někoho jiného a naučit se být soucitným člověkem, je velkým plusem pro vztah. Když se spojíte se svým partnerem, uvidíte jeho problémy, jak žije a jaký doopravdy je. To se vám promítne do vašeho vztahu, budete si blíž a váš vztah neustále poroste.

Naučte se trpělivosti

Empatie naučí obě strany mnoho o trpělivosti. Místo toho, abyste projevili svůj temperament a ztratili nervy, můžete si vybrat cestu skrze vcítění se do toho druhého. Budete tak klidně reagovat při pohledu na věc z pohledu někoho jiného.

 


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here