Tipy, jak se oblékat podle vaší postavy

0
2722

Každá žena je jiná a přitom je svým způsobem krásná. Není ošklivých žen, jen musí každá z nich vědět, jak na to, aby byla opravdu krásná, zvláště pokud jde o typ postavy. Vyzrajte na svá široká stehna či boky, dlouhé a krátké nohy, nebo nevýrazný pas. Podívejte se, jaké oblečení, střihy, vzory a doplňky nikdy nevolit a jaké naopak o poznání vylepší vaši postavu.

Velmi dlouhý, krátký či krk

Pokud máte hodně dlouhý krk, zapomeňte na otevřené a hluboké výstřihy, dlouhé náhrdelníky a krátce střižené vlasy. Volte, roláky, stojaté límečky, šátky, šály a dlouhé vlasy, které váš krk opticky zkrátí, a budete dokonalé. Pokud máte naopak krátký krk, zkuste jej odhalit, prohloubit a zvětšit výstřih a klidně zvolte krátký sestřih vlasů a poodhalte krk, pokud vám to tvar obličeje dovoluje, prodlouží vám to šíji. Pokud se potýkáte se silným krkem, zapomeňte na kulaté a krátké límečky. Zkuste naopak rozhalit halenku se stojáčkem nebo zvolte úzký výstřih do V pro výjimečný efekt.

Široká nebo úzká ramena

Široká ramena jsou problémem u aktivních sportovkyň, ale i u mnohých žen, které nesportují. Vyhněte se vycpávkám, nárameníkům a výložkám. Nevolte ani lodičkové výstřihy a odhalená ramena. Horizontální linii ramen zmírněte výstřihy do V a dlouhými náhrdelníky. Budou vám slušet i raglánové nebo dolmánové rukávy. Šikmá a příliš úzká ramena moc neobnažujte. Zapomeňte na hluboké a úzké výstřihy do V. Spíše je zvýrazněte vycpávkami, nárameníky a lodičkovým výstřihem.

Dlouhé a krátké ruce

Dlouhé ruce nemusíte maskovat ¾ rukávy. Dlouhé rukávy ukončete širokými manžetami a neuškodí vám ani větší množství výraznějších náramků. Krátké ruce nezvýrazňujete příliš dlouhými či širokými rukávy ani výraznými manžetami kontrastních barev. Zvolte ¾ rukávy nebo dlouhé, ale vykasané rukávy, které nebudou přesahovat zápěstí a ruce vám opticky prodlouží.

Nevýrazné či velké poprsí

Pokud není vaše poprsí moc výrazné, snažte se na oblast hrudi příliš nepoutat pozornost. Zaměřte se na zajímavé detaily, jako kapsy, klopy, vzory a vodorovné linie. Vyzkoušejte látky vrstvit, použijte push up podprsenku a volnější oblečení co způsobí oblejší tvary. Velké poprsí je většinou chloubou žen, ale na obchodní jednání se moc nehodí jej zvýrazňovat. Chcete-li jej trochu zakrýt, narušte objem hrudi otevřenými výstřihy a výstřihy do V. Rozšiřte a zvýrazněte ramena vycpávkami nebo širším střihem a zvolte splývavé blůzky. Nezvýrazňujte útlý pas, nevolte kapsy a ozdoby, ani krátké rukávy, vysoký pas a výrazné opasky. Zvolte opasek shodný s barvou oděvu a šaty s nízkým pasem.

Krátké či dlouhé tělo

Pokud máte ke svým nohám neúměrně dlouhé tělo, volte krátká saka, široké opasky shodné barvy s kalhotami a sukní, i šaty s vysokým pasem. Vyhýbejte se dlouhým sakům a opaskům barvy horní části oděvu. Máte-li krátké tělo, zvolte delší saka, šaty s nízkým pasem, splývavé dlouhé blůzy a úzký opasek v barvě halenky. Nevolte krátké horní části oblečení, kalhoty ani sukně s vysokým pasem či vysoké opasky.

Dlouhé a krátké nohy

Pokud máte dlouhé nohy, máte vyhráno. Krátké nohy neprodlouží ani dlouhé sukně, široké kalhoty a úzké doplňky. Místo vysokých jehlových podpatků volte nižší. Volte krátké sáčko, které vám nohy prodlouží. Délka kalhot je nejlepší krátká nebo zkrácená a stejně je tomu u sukní.

Široké hýždě a stehna

Jde o ryze ženské tvary, tak se za ně příliš nestyďte. Široké hýždě nezvýrazňujte krátkými kalhotami, rovnými přiléhavými sukněmi ani upnutým sakem. Volte volné a splývající oděvy přes silné partie, jako dlouhé halenky, saka a kabátky zakrývající hýždě. Snažte se přitáhnout barevným laděním pozornost na horní polovinu těla, kterou zvýrazněte. Široká stehna nehalte do krátké přiléhavé sukně, elastických kalhot, legín ani krátkých nohavic. Volte dolní oblečení mírně nabrané v pase a volnější kalhoty bez zúžení směrem ke kotníkům, ale rovné. Zkuste kalhotové sukně a sukně do A.

Silná a hubená lýtka

Silná lýtka nezvýrazňujte krátkými sukněmi, výraznými a světlými, opticky rozšiřujícími punčochami a nízkou obuví. Volte delší sukně pod kolena, punčochy ladící s barvou bot, nejlépe tmavé a jednoduché boty se středním podpatkem. Příliš hubená lýtka nenapraví krátká sukně, výrazné punčochy a boty na jehle. Volte delší sukně, světlejší barvy punčoch a nižší nebo žádný podpatek.


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here