Co možná nevíte o ženském těle

0
1638

Ženské tělo je fascinující a velmi specifické. Některá fakta o ženském těle je zcela dokonale odlišují od mužů. Ženy budou vždy zahalené jistou rouškou tajemství a právě to je činí výjimečnými. Ženy jsou mnohem flexibilnější a jejich svaly a vazy mají více elastinu než kolagenu. Nemá to však jen pozitiva, u žen se objeví spíše vrásky a jsou náchylnější k bolesti kloubů již při malém zatížení.

Ženy žijí déle a jsou více osamělé

Ženský imunitní systém se mnohem lépe vyrovná s vnitřními i vnějšími hrozbami, buňky stárnou pomaleji a účinněji pracují. Proto jsou ženy méně nemocné a dokáží se lépe vyrovnat s viry. Ženy se cítí mnohem více osaměle, což je dáno do značné míry spojené s vyšší mírou úmrtnosti mužů. Na světě je prostě stále více žen než mužů. Jsou i země, ve kterých se snaží uměle ovlivnit proces porodů a chlapci se rodí častěji. Ve Spojených arabských emirátech je třeba 213 mužů na 100 žen.

Vůně mužského potu pro štěstí a otisky prstů

Feromony v mužském potu velmi pozitivně ovlivňují procesy ženského těla. Menstruační cyklus se stabilizuje, špatné nálady se zmírňují a úzkost mizí. Žena může dokonce porodit více než 40 dětí. Jedna žena z Ruska v 18. století vychovávala 69 dětí, 16 dvojčat, 7 trojčat a 4 čtyřčat. Otisky prstů žen se navíc z 99 % liší od mužských a pokožka žen vylučuje 2x více aminokyselin než mužská kůže. Vždy lze určit pohlaví osoby.

Kojení posiluje a hormony mají váhu

Při kojení se vylučují hormony v neobvyklé frekvenci, která významně ovlivňuje mozek a tělo. Proto jsou ženy méně úzkostné, odvážnější, více se radují, jsou extrémně empatické, intuitivní a dokáží lépe rozeznávat zvuky a barvy. Těhotným ženám roste nový orgán v podobě placenty, aby dítě bylo dobře živené. Stará se o plod, ovlivňuje produkci hormonů v matce a po narození dítěte odchází z těla. Hormonální antikoncepce pak mění ženský zápach a žena se stává méně atraktivní pro muže. Hormonální antikoncepce také mění celkovou hormonální rovnováhu v těle. Vůně ženy dostává informace, že žena není připravena mít děti a mužský mozek ji vyhodnotí jako méně atraktivní než ostatní.

Ženy mají lepší paměť a dokáží měnit osobnost

Na rozdíl od mužského mozku, ten ženský využívá opravdu obě hemisféry na efektivní ukládání informací. Změny v hladinách estrogenu ovlivňují celý proces. Ženský mozek se vždy rekonstruuje kvůli hormonům a dokonce mění osobnost. Část mozku, zodpovědná za emoce, paměť a rozpětí pozornosti, pružně reaguje na neustálé změny v hladině estrogenu. V důsledku toho se právě chování a osobnost žen významně liší během menstruačního cyklu. Žena je prostě pokaždé jiná.


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here