Známky chytrosti a inteligence. Najdete se v nich?

0
3222

Vědecké výzkumy prokazují, že vysoká hodnota IQ je velmi často spojena s neočekávanými zvyky. Podíváme se na to, jaké projevy a příznaky mají lidé, kteří jsou opravdu velmi chytří a inteligentní. Přečtěte si symptomy, které z vás dělají jedince s vyšší hodnotou IQ.

Lenost

Inteligentnější lidé jsou spíš lenivější a často zapomínají na drobnosti. Lidé s vysokým IQ jsou často jakoby mimo, jsou ponořeni ve svých myšlenkách a zdánlivě se jeví jako méně aktivní. Průměrní jedinci vyhledávají stále nové plány na zaplnění volného času, aby zahnali nudu. Inteligentní jedinci klidně zůstanou o samotě v ústraní a jen tak přemítají a přemýšlet.

Zapomnětlivost na drobnosti

Zapomnětlivost ukazuje na vysokou úroveň intelektu. Mozek opomíjí drobnosti ze dvou hlavních důvodů, přizpůsobuje se čerstvým vzpomínkám a zbavuje se drobných detailů, protože shrnuje informace a zobrazuje vzpomínky v jednom celku. Současně vytváří prostor pro nové nápady a myšlenky, aby je bylo kam dát.

Víra v lidi, předávání nápadů a málo spánku

Inteligentní lidé jsou opravdu více důvěřiví. Výzkumy potvrzují, že ti, kteří důvěřují ostatním, mají mnohem odolnější nervy a současně mnohem méně zdravotních problémů. Inteligentní lidé často přemýšlejí a vymýšlejí velmi netradiční řešení různých problémů, ale ve svém životě je moc nepoužívají. Snaží se spíše skrze ně pomoci lidem kolem sebe a nápady předávají dál.

Málo spánku

Inteligentní lidé mají neustálou tendenci zůstávat vzhůru dlouho do noc, i když následně ráno musí brzy vstávat do práce či do školy. Spí tedy velmi málo. Pokud jste typ noční sovy a nic s tím nenaděláte a můžete být v klidu. Jste-li skřivan, je třeba netýrat mysl a tělo a více spát.

Volba masa a zlozvyky

Průzkumy ukázaly, že lidé s vysokým IQ preferují raději drůbeží maso, ryby a zeleninu před červeným masem. Potravní preference utváří různé podmínky, jako je rodina, zdraví, víra a živobytí. Okusování nehtů je považováno za znak nervozity, ale nové studie ukazují, že to za tím stojí perfekcionismus. Podle psychologů jsou veškeré návyky související s tělem, jako kousání nehtů, tahání za vlasy a mnutí kůže spojovány s nudou a pouhým bojem proti nespokojenosti. Značí to úsilí o dokonalost, což je znakem inteligence.

Pes nebo raději kočka

Studie tvrdí, že lidé upřednostňující kočky jsou klidnější, citlivější a mají vyšší IQ. Naopak milovníci psů jsou mnohem aktivnější, otevřenější ostatním a zvyklí dodržovat pravidla. Jakýkoliv čtyřnohý přítel ale přináší spoustu lásky a pohody.

 

 


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here