Úspěch vyžaduje oběti

0
1439

Pokud máte konečně alespoň první krátkodobý cíl, je třeba se co nejvíce dozvědět o sobě a o tom, kdo jsme právě teď. Jedním z nejdůležitějších životních principů je ten, že v každé chvíli dostáváme nikoliv to, co chceme, ale to, co potřebujeme a podle našich myšlenek i to, co si zasloužíme. Hodnota je to, co v životě dostáváme a cena je to, čím za tuto hodnotou platíme. Všechno, co pro nás má nějakou hodnotu, něco stojí. Jestliže se o cokoliv nemusíme snažit, je to nudné a nevážíme si toho. Kdykoliv nám život uděluje lekci, abychom si něčeho vážili, vezme nám to jedna dvě. Jen pak musíme vynaložit velké úsilí, abychom to získali zpět, a hodnota nabývá na ceně. Obyčejné zdraví pak rázem přestane být samozřejmým.

Nejdražší a nejcennější je zkušenost

Nejdůležitější životní zkušenosti jsou zároveň ty nejdražší. Mají tu nejvyšší cenu a nejvíce si jich nakonec musíme vážit. Všechny cíle a sny, které pro nás mají opravdovou hodnotu, stojí až na vrcholu hory a musíme k nim dojít. Nikdy to není snadná cesta a musíme něco obětovat. Námahu, energii, čas, koníčky, volný čas, bolest. Život funguje na principu vah a to co získáme, musíme vyvážit svou obětí. Pokud nejsme ochotni nic obětovat, nikdy nic nezískáme a tak je to fér. Pokud jsme ochotni hodně obětovat, můžeme naopak hodně získat. Vše je v rovnováze. Cíl musí být tak důležitý, abychom byli schopni přinášet oběti.

Chce to akci

Pokud se přejídáte, nevejdete se do kalhot. Pokud se nepřipravujete, nedokážete uspět na jednání a pokud nekladete otázky, nikdy nedostanete odpověď na vaše otázky. Dělat stále stejné věci a očekávat jiný výsledek, je víc než pošetilé. Život je neustálá změna, ale to neznamená, že jde automaticky změnu k lepšímu. Negativní myšlenky a činy nemohou mít pozitivní a kladné výsledky. Nelze žít pozitivní život s negativním myšlením a jednáním. Život nám prostě nedává to, co chceme, ale to, co si opravdu zasloužíme a protože to potřebujeme pro svůj posun k vysněnému cíli.

 


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here