Otázky a odpovědi – ptejte se na to, co vás žene vpřed

0
1406

Možná, že se vám nyní zdá, že většinu času narážíte jen na problémy, nemůžete se stále odrazit ode dna a nenalézáte tolik potřebný úspěch. Za vámi je spousta dřiny a čekání na onen zlom. Pomalu ztrácíte naději, že to bude někdy lepší. Připadáte si, že sem nepatříte a jste na jiné planetě, čtete-li o jiných úspěšných lidech. A stále se ptáte, co děláte špatně. Vidíte jen samé bariéry, překážky, závaží a brzdy. Ostatní lidé vás odmítají, často opouštějí a zpochybňují vaše schopnosti. Tím vám velmi ubližují, berou energii a zbytky potřebné víry. Zeptejte se nyní, co už jste všechno překonali, s čím vším těžkým a zlým jste se v životě už dokázali pořádně poprat a vyrovnat. Uvědomte si všechny rány od jiných lidí, ale i od samotného života. Asi se ani nedopočítáte a to je to, co dělá lidi úspěšnými.

Pohled na ty úspěšné

Ani ti úspěšní neměli méně trápení, úzkosti a problémů. Často vyrůstali v horších dobách, prali se a nakonec se i vypracovali. V době informačních technologií a internetu to máme snazší, a v tom je jak naše spása, tak i zároveň průšvih. Musíme se naučit bojovat. Žijeme si jako v bavlnce a nic nás nenutí uspět. Pomalu v klidu našich domovů pohodlníme. Pro cestu vpřed ale potřebujeme pořádný důvod. Občas je velmi prospěšné zakopnout, pořádně se naštvat, a ránu od života mu pořádně vrátit. Je třeba vstát a jít znovu dál. Časem se naučíme kráčet dopředu sami. Je třeba si uvědomit, co skutečně stojí za to. Když chcete vydělat, vždy musíte investovat. Nejde jen o náklad, ale i o výnos. Pokud se bojíte investovat, nemůžete ani vydělat. Bez oběti není nikdy žádný zisk.

To co je vidět

Pokud chceme zhubnout, zpevnit svaly a žít zdravěji, musíme při tom obětovat svou dosavadní neblahou životosprávu. Přijdete o sladkosti, ale získáte pohled na vysněnou postavu. Budete na sebe také hrdí. Možná nyní pracujete i pozdě v noci, uzavíráte riskantní obchody, ale proto vaše firma roste. Všechno, co je pozitivní je nutné v životě něčím vykoupit a to přece není nespravedlivé. Musí to být vše v rovnováze. Když rosteme, je to sice perná cesta, ale je třeba se radovat, že směřujeme k našemu vysněnému cíli. Hodně z nás si uvědomuje, čeho všeho jsme dosáhli, až s velkým odstupem času. Nevidíme nic z toho hned. Kdybychom si to ale neustále uvědomovali, nikdy bychom nepřestávali jít dál, neztráceli víru a šli za svým vysněným cílem mnohem usilovněji. Pokud nejsme ochotni přinášet jakoukoli oběť, nikdy ničeho nedosáhneme. Vneste do života pokoru a změna přijde vzápětí.

 


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here