Rozdíly mezi úspěchem a neúspěchem

0
1339

Je důležité, jak se vnímáte vy sami, zda se považujete za úspěšného nebo neúspěšného člověka. Jakmile se chystáte udělat nový neznámý krok, věříte si, nebo se spíše bojíte? Mezi tím, co bylo a teprve bude, je přímá spojitost. Svými životními postoji, myšlenkami a činy natahujeme pomyslný most mezi minulostí a budoucností. Pokud budeme dělat stále stejné věci, nemůžeme očekávat stejný výsledek. Nic ve svém životě nezměníme, pokud neuděláme první krok, který je zcela jiný. Pokud se vám nedaří, jde to ruku v ruce s nízkým sebevědomím a vysokým strachem. Místo peněz máte spoustu depresí. Chcete-li se stát úspěšnými a bohatými, zažijte si pod kůži jisté energetické zákony. Pozitivní energie nás žene vpřed a ta negativní působí jako brzda.

Palivo, energie a produktivita

Dejte tělu dobré palivo v podobě kvalitního jídla pro dostatek energie a pak ji začněte efektivně využívat. Ono totiž 80 % výsledků pochází z pouhých 20 % úsilí. Ostatní čas promarníme. Zaměstnanci, kteří setrvávají na svém pracovišti zbytečně dlouho, jsou 4x méně produktivnější. Mít o to více volného času pro sebe a pro své okolí nese mnohem větší užitek. Příliš dlouhá pracovní doba a mnohem méně peněz, než si při své 100 % produktivitě lidé zaslouží, vede ale také k tomu, proč spousta zaměstnanců odchází podnikat. Na volné noze začnou tito lidé dosahovat o dost vyšších výsledků a také odměn. Mnohem lépe pracují se svou vynaloženou energií i časem.

Dělejme si to snadné

Nedělejme si úkoly zbytečně složité. Čím více času jsme jim ochotni mu věnovat, tím budou složitější. Nikdy nemůžeme vytvořit dokonalý produkt, vždy je co zlepšovat. Hledat hranice své fyzické odolnosti je marné, nikdy žádné nenajdeme, vždy je možnost jít dál. Každodenní prověřování vlastních limitů vede ke zjištění, že se naše schopnosti nestále posouvají vpřed. Čím více běháme, tím více jsme schopni běhat. Všechno lze vždy vylepšit. Při snaze docílit nejlepšího produktu jej nikdy nedokončíme. Dejte si proto časový limit a zaměřte se na akci, nikoliv na přemýšlení. Čas vás donutí jednat a dospět ke svému výsledku, který nebude o tolik horší, aby bylo nutné zabývat se jím mnohem déle. Rozdíl mezi neúspěšnými a úspěšnými lidmi je v tom, že ti neúspěšní se bojí, že neobstojí, protože mají neustálý pocit, že mohou uspět pouze dokonalostí. Nic na světě není dokonalé. Je třeba začít, na vylepšování pak máte celý svůj život.

 


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here