125 let hodinek značky Hamilton

0
1667

Kdo by neznal světoznámou značku Hamilton proslulých hodinek, jejíž bohatá a dobrodružná historie se psala přímo v oblacích, na velkých bojištích, ale i na stříbrném plátně filmového světa. Společnost Hamilton byla založena v americkém Lancasteru v roce 1892 a brzy se stala výhradním dodavatelem hodinek pro americkou armádu, kterou vzápětí následovali i profesionální piloti. Každý voják i letec měl na rukou tyto hodinky. Ve 30. letech se na přesnost těchto proslulých hodinek spoléhala i veškerá americká letecká pošta a také velké letecké společnosti. V roce 1957 představila značka Hamilton první automatické hodinky na světě s názvem Ventura. Pak 13 let na to přišel slavný Pulsar a první LED digitální hodinky byly rázem na světě.

Hodinky Hamilton

Z proslulých bitevních polí a leteckých palub se hodinky Hamilton během 50. let velmi úspěšně přenesly i na stříbrné plátno. Například osobitý model hodinek Ventura zazářil na ruce Elvise Presleyho ve známém filmu Blue Hawaii. Tento film pak následovala objednávka Stanleyho Kubricka pro jeho legendární sci-fi 2001: Vesmírná odysea. Jak šel čas, modely Hamilton si zahrály v neuvěřitelných více než 350 snímcích. Jde o kasovní filmové trháky jako Den nezávislosti, Muži v černém, Láska přes internet, Talentovaný pan Ripley, Klub rváčů nebo Růžový panter. Filmová sláva byla nekonečná a hodinky Hamilton se dostali z Hollywoodu přímo přes Atlantik až do velkých evropských produkcí, Bollywoodu a jejich filmů.

Hamilton stále na vzestupu

Společnosti Hamilton je od roku 1974 členem koncernu Swatch Group a v roce 2003 se výroba a hlavní kancelář přesunula do Švýcarska, což hodinkám dalo nový nádech. Hodinky Hamilton v sobě snoubí nadčasový americký styl s nejvyšší kvalitou známých a proslulých švýcarských technologií. V současné době jsou hodinky dostupné ve dvou liniích. Známá kolekce Khaki zůstává inspirována původními armádními hodinkami, uchovává si svůj nadčasový a proslulý styl. Zatímco řada hodinek American Classic vychází již ze známých, z legendárních modelů hodinek Hamilton. Tato značka má na svém kontě mnoho prvenství. První hodinky, které byly poháněné baterií, první digitální hodinky na světě, udávaná oficiální časomíra americké armády, ale i hodinky zbožňované mnoha hollywoodskými stylisty, herci a hvězdami. Takový je svět hodinek Hamilton. Když měřit čas, tak s pořádnou grácií.

 

 


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here