Audiosystém ve dveřích – nová technologie do aut

0
1730

Někteří z nás vše nové prostě milují. A pro ty, co milují také hudbu, máme obrovskou novinku. Přináší mnohem lehčí a záživnější poslech hudby během jízdy autem. Tato zbrusu nová technologie rozezní vaše dveře auta jako housle. Mezi přednosti dnešních moderních automobilů už nepatří pouze jejich nadupaný motor, vybavené vozu, komfort, zrychlení a jeho spotřeba. V poslední době se mnozí výrobci automobilů předhání také v různých v audiosystémech. Mnoho řidičů si totiž jízdu s hudbou neskonale užívá.

Nové automobily

Do nových modelů svých vozů se snaží mnohé automobilky vtěsnat co nejkvalitnější a nejmodernější reproduktory a vkládají je nově také do různých míst. Vše za účelem dokonalého ozvučení automobilu během jízdy. Reproduktory ale bohužel zabírají ve voze dost místa a nevynikají navíc ani zanedbatelnou a malou hmotností. Jak by ale toto ozvučení vozů mohlo vypadat třeba již v blízké budoucnosti, se v poslední době zamyslela také společnost Continental. Její fantazie sahá opravdu do neuvěřitelných výšin, a jak víme, fantazii se meze nekladou. Tato společnost nepočítá s použitím klasicky známých reproduktorů. Na vytvoření naprosto dokonalého zvuku se bude podílet již přímo vtvořené interiérové obložení vozů.

Hudba v novém hávu

Vše bude fungovat na principu resonance využívaném u známých nástrojů, například u houslí. Zvuk by pak v automobilu mělo vytvářet přímo jeho obložení, podobně jako jej vytváří tělo houslí. Namísto strun by dveře automobilu rozezněla vložená, malá elektromagnetická jednotka. Tento nový způsob nemá majitelům vozů přinést pouze lepší zvuk. Automobilkám se rozhodně vyplatí. Má také přispět ke zlehčení celého vozu a dalším bonusem je velká úspora místa. Podle vyjádření společnosti Continental nyní váží běžný audio systém umístěný ve vozech asi kolem 15 kg a celkový objem této audio soustavy je 10 až 30 litrů. Nové řešení společnosti Continental by mohlo vážit jen 1 kg a má mít objem jen 1 litr.

 


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here