Strach ze změny

0
1775

Nerozhodnost je největší brzdou na cestě k vysněnému cíli. Pokud nejste spokojeni v situaci, v jaké se nacházíte, musíte ji změnit, jinak v ní zůstanete na vždy. Je to prosté, ale není to snadné. Většina lidí, kteří jsou nespokojeni se svým životem, jej prostě vůbec nemění. Opakují stále stejné chyby a vzorce, stále se diví se, že jejich změna nepřichází a nejsou ochotni pro onu změnu nic udělat. Nejčastěji tvrdí, že něco nejde. Nerozhodnost za vás nikdo nevyřeší, ale je dost těch, kteří vás naučí chytat ryby. Musíte se ale nejprve rozhodnout, zda to chcete. Pokud v životě toužíte po velmi pozitivní změně, ale zároveň také nevíte, zda jste pro tu změnu k lepšímu ochotni něco udělat, vezměte si papír a tužku a sepisujte si pro a proti, a odpovídejte si na své otázky.

Cesta ke změnám

Pokud opravdu chcete změnit svůj život, musíte nejdříve změnit způsob svého myšlení. Jedině ono jiné myšlení vám pak přinese i jiné jednání, které vede k jiným výsledkům. Je třeba se vydat na cestu a je stále lepší doběhnout jako poslední, než vůbec závod nedokončit a úplně nejsmutnější je ani neodstartovat. O žádném kroku se nemá příliš přemýšlet, neboť vymyslíte další problém, který nikdy předtím neexistoval, a začnete navíc přemýšlet ještě o něm. Mozek je užitečný, ale i velmi nebezpečný v tom, že dokáže opravdu mnoho věcí dost překombinovat. Je třeba jej takzvaně roztlačit a pak naskočit. Nečekat, až se příliš rozjede a již naskočit nelze. Příliš dlouhé přemýšlení o tom, jak něco udělat, vede často pouze k tomu, že nakonec neuděláte vůbec nic.

Úspěch je volba, nikoliv náhoda

Úspěch v životě se opravdu nerodí náhodou, ale je naší promyšlenou volbou. Na začátku každého velkého úspěchu totiž vždy bylo rozhodnutí to zkusit. Klidně čelte nedůvěře, tomu, že ostatní myslí, že to nedokážete i posměchu okolí. Úspěch je především v překonání sama sebe. Nečekejte nikdy na nějaké ideální podmínky, ty totiž určitě nepadají z nebe, ale své ideály si vytvářejte sami. To, že opravdu začnete, učiní jakékoliv očekávané podmínky zcela dokonalými. Žádný den v kalendáři se totiž nejmenuje Až pak nebo Jednou. Co odložíte jednou, odložíte na vždycky, neboť se promění v dnes. A pak zase nastane ono jednou a vy dojdete k vysněnému cíli.

 


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here