Největší tobogány světa

0
4733

Aquaparky skýtají neuvěřitelné množství zábavy. Rekordmanem v počtu aquaparků jsou Spojené státy americké. Největší z nich se nachází v Coloradu a jeho nejvyhledávanější atrakcí je Prehistorický tunel. Jde o tobogán, kde jezdcům dělají společnost dinosauři. Největší krytý aquapark je naopak nachází v Německu a venkovní aquapark najdeme v Číně. Zaujímá 400 000 m² a jsou zde vodní plochy na 100 000 m². Číňané na něj mohou být skutečně pyšní, jsou zde nejmodernější atrakce, jako Boomerang či U rampa, kde létáte tak dlouho, dokud se prostě nezastavíte a Bememoth Bowl, což je trychtýř, v němž na vlastní kůži poznáte velkou odstředivou sílu.

Nejlepší aquaparky v USA

Nejlepší aquaparky v USA vám nabídnou volný pád a setkání s dinosaury. V Texasu je neoblíbenější Schlitterbahn. Celkem jsou 3 aquaparky v celém státě a sestávají se z několika menších parků. Dohromady je pojí snad nekonečné skluzavky o celkové délce 5 km. Pro milovníky tobogánů je zde 17 km zatáček i rovinek. Byl zde poprvé zprovozněn také první simulátor vln pro surfaře. Pro děti je tu 7 brouzdališť. V Coloradu je Water World, který nabízí 42 atrakcí a 7 z nich je označeno nejvyšším stupněm adrenalinu. Největší zážitek si odnesete z uzavřeného tobogánu označovaného jako Prehistorický tunel. Jízda v něm sice není nejrychlejší, cestou ale potkáte pravěké tvory, kteří na vás od někudy vyskočí a vylekají vás třeba jako ve strašidelném hradu.

Spadněte do trychtýře

Ve Wisconsinu zase spadnete do trychtýře a ucítíte to na vlastní kůži, jde o největší tobogán na světě v tomto tvaru. Time Wrap najdete v parku Noah’s Ark. Škorpióní ocas chce odvahu, stoupnete si totiž do kádě, ve které se pod vámi najednou propadne dno. Pak letíte tunelem téměř kolmo k zemi. V momentě, kdy naberete rychlost, vyšvihnete se do zákruty a přistanete v cíli. Po celých Spojených státech se mluví také o orlandském Vymývači mozků. Tobogán, kterým se ve dvou řítíte na člunu, hraje vám k tomu divná hudba a v tunelech blikají a střídají se všechny možné barvy. Je to psychedelie jako vyšitá. Kalifornie má velký aquapark na 3. místech. V Sacramentu, San Dimasu a San Jose, kde najdete Raging Waters. Požírat vás bude hologramová žraločí hlava, kolem vás budou létat blesky a proletíte ohnivými prstenci. Vizuální prvky jsou reálně zpracované.

Kam za vodními zážitky

Trychtýř zvaný Tornádo najdete v Austrálii, v největším australském aquaparku Wet and Wild Water World. Je zde i Blackhole, Černá díra, kde se budete řítit černočernou tmou. Ve Velké Británii si v Sancastle Water Park užijete 250 m dlouhou jízdu na nejdelším vnitřním tobogánu. Tobogán si užijete i na luxusní lodi. Největší výletní loď světa, Harmony of the Seas, má celkem 18 palub a pojme až 8 500 lidí. Na této lodi se nachází největší tobogán na vodě, který se táhne přes 10 palub. Dlouhé české tobogány najdete v městech jako je Sokolov, Olomouc, Klášterec nad Ohří či Pasohlávky. Měří přes 100 m a rekordmanem je tobogán v Čestlicích měřící 250 m. Máme i suché tobogány, třeba na Lipně, měřící 52 m. Dejte si pozor, bez vody vát to trochu drncá, tak se na to připravte.

 


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here