Jak získat neodolatelné charisma

0
3616

Charisma je něco, co by chtěl mít každý muž i žena. Někteří to mají asi odjakživa. Jiní si své charisma musí vypěstovat. Pokud jste se s ním narodili a přirozeně z vás vyzařuje, aniž byste si to vůbec uvědomili, máte vyhráno. Pro jiné je to něco, co se dá prostě naučit. Jde o rozhodnost a sebevědomí, které nesmíte zaměňovat za namyšlenost a sebestřednost s arogancí. Charisma je účinným nástrojem a chce jej mít prakticky každý. Důvod je jednoduchý, pokud jednou máte šarm, otevřou se vám tak nejedny dveře, a to i ty, které by jinak před vámi jinak zůstaly navždy zavřené.

Pár tipů, jak získat charisma

Trénujte si svoji paměť, pamatujte si jména a oslovujte lidi právě jejich jmény. To dává lidem pocit, že jsou pro vás opravdu důležití na to, abyste si je prostě zapamatovali. Dáte jim možnost cítit se být výjimečnými. Budete překvapeni, kolik lidí si takto získáte. Působte vždy sebejistě. Skutečné charisma vyzařuje vyrovnanost a eleganci. Pamatujte si, že způsob, jakým vás vidí všichni ostatní, o vás vypoví více než slova, která vyslovíte. První dojem je opravdu důležitý, a aby vás lidé brali vážně, dbejte i na vzpřímenou chůzi a správné držení těla. Buďte dobrým posluchačem, hodně se ptejte, zejména lidí, které vidíte poprvé. Zajímejte se o jiné. Nesnažte se příliš upoutat pozornost.

Udržujte oční kontakt

A neuhýbejte pohledem. Schopnost vytvořit a udržet oční kontakt je znakem integrity člověka. Dáte tak najevo, že jste vyrovnaní a sebejistí. Musíte však odhadnout správnou míru. Zůstaňte klidní a okouzlete tichou sebedůvěrou, která je velmi přitažlivá. Lidé se s vámi musí uvolnit a cítit se příjemně. Pak vás začnou dokonce vyhledávat. Věnujte také pozornost tónu svého hlasu, který lidi upoutá. Má být dost hlasitý, ale nestaňte se kazatelem. Mluvte pomalu, artikulujte a buďte vyrovnaní. Odhadněte a reagujte na danou atmosféru. Buďte profesionálové a pružně reagujte. Zábavný příběh nezaměňujte za sebechválu a pamatujte se, že sebeironie a humor je mimořádně přitažlivá kombinace.


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here