Zlepšujte své dovednosti

0
1661

Vybudujte si dovednosti, které se hodí do jakékoliv sféry kariéry a jsou stále hodnotné. Třeba komunikační dovednosti, řízení času, tvořivost, vůdcovství a další. Investujte čas do čtení hodnotných příspěvků. Zahrňte si do svého denního plánu sebevzdělávání. Nebo se staňte dobrovolníkem a pomáhejte v nějaké dobročinné a společenské skupině. Přehodnoťte věci vybrané pro svůj volný čas a budujte raději vaše dovednosti. Vyberte si aktivity, které opravdu rádi děláte a které vedou k vybudování dovedností. Dělejte něco, nikoliv nic.

 

Vylepšujte svou osobnost

Poznání, kým opravdu jsme, svých silných stránek i našich slabostí, lépe poznáme sami sebe. Pracujte na poznání svých radostí i smutků, a pak mnohem snadněji usměrňujte svůj život. Zjistěte, jaké jsou vaše skutečné hodnoty. Přehodnoťte část svého života. Zeptejte se občas upřímně sami sebe, jak se doopravdy cítíte v přítomném životě. Přinášejí vám věci, které děláte radost nebo smutek? A ptejte se proč to tak je. Zdraví, vztahy, aktivity, majetek, činnosti, práce, život. Dělejte vše tak, ať jednou nelitujete. Sebereflexe je těžká. Často se chceme cítit jinak a přesvědčujeme sami sebe, že je to jinak. Dejte na skutečné pocity a pracujte na nich pro zlepšování svého života.

Zlepšujte své vztahy

Většina vztahů potřebuje skutečnou péči a pěstování jejich prohloubení. V zaneprázdněném světě dnešního moderního života je velmi snadné přehlédnout tuto potřebnou péči a nutnost pěstování potřeb mnoha, všech nebo jen některých našich důležitých vztahů. Dopřejte si víc času a promluvte si s vaším životním partnerem právě o životě, který žijete. Zavolejte svým rodičům, rodině, známým a přátelům. Kontaktujte své sourozence, spojte se s blízkými přáteli, na které jste postupem času pozapomněli. Konečně poslouchejte, co vám říkají. Nedívejte se na všechno jen jako na jakési omluvné mluvení o něčem. Udělejte to sami za sebe a pro sebe. Buďte to konečně vy. Vztahy jsou nedocenitelné a jakýkoli strávený čas jejich udržováním, vám čas neočekávaně splatí.

Uložit


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here