Pořiďte si chytré plavky, které za vás sami hlídají, kdy se máte namazat opalovacím krémem

0
5291
Léto začíná a na řadu přicházejí chytré plavky, které začala vyrábět jedna francouzská firma z Alsaska. Jde o bikiny vybavené solárním receptorem, které jejich nositelku upozorňují přes chytrý telefon, že se má opět namazat svým opalovacím krémem s příslušným faktorem. Pokud se zaberete do hry nebo do Plavkovou novinku prostě musíte mít.

Solární receptor na plavkách

Když květináče upozorňují, kdy má rostlina žízeň, mohou plavky signalizovat, kdy se máte namazat. Prostě vás varují, když na vás slunce praží příliš silně. Solární receptor umístěný na plavkách si můžete pořídit i vy. Plavkách se zatím vyrábějí na míru a stojí 149 eur, tedy asi 4 000 korun. Malý černý receptor je vodotěsný a sám měří sílu a intenzitu ultrafialových paprsků. Tato informace je následně předávána na váš smartphone nebo třeba tablet, kterému upřesníte váš typ pleti a také úroveň opálení.

 

Aplikace s alarmem

Aplikace vám na základě všech naměřených a zadaných těchto údajů vyšle alarm, že je nejvyšší čas se opět namazat opalovacím krémem. Může být také vyslán i na chytrý telefon na třetí určené osoby, která také majitelku těchto profi plavek namaže. Jde o praktickou pomůcku, a vaše kůže se nespálí. Pokud se vám zdá cena ještě příliš vysoká, jde zatím přece jen o zajímavou novinku, která se časem stane dostupnější. Pokud vás ale může něco varovat před nadměrným vystavováním ultrafialovým paprskům, a být prevencí proti rakovině kůže, je to víc než k nezaplacení.

Receptor lze sundat

Receptor není zabudovaný do plavek a při opalování na břiše jej musíte sundat a dát na osušku. Receptory ultrafialového záření, které jsou napojeny na mobilní aplikace, nejsou ve skutečnosti nic převratně nového a revolučního. Autoři projektu chtějí do budoucna ve spolupráci s vědci zabývajícími se nanotechnologiemi v Komisariátu pro jadernou energii v Grenoblu, vyvinout miniaturní receptory, přímo integrované do látky. V dispozici budou i modely pro muže a děti, které mají lokalizovat dítka, která se vám ztratila někde na pláži.

Společnost Spinal Design

Plavky od francouzské společnosti Spinal Design s UV senzorem, který upozorní na nutné přesunutí do stínu nebo další namazání opalovacím krémem nabízí k dodání i stejně vybavený ručník, který vám zjistí, že jste se právě zchladili. Ve výrobě je už v současné době dětská verze plavek a pánské plavky jsou navrženy. Stačí mít tedy pouze chytrý telefon, do něho si stáhnout aplikaci, která bude zpracovávat naměřená data z UV filtru a vámi zadané údaje.

Plavky s čipem

 

Uložit

Uložit

Uložit


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here