Podzimní dekorace, které zútulní váš domov

0
1391

Chcete si s příchodem sychravých podzimních dnů vyzdobit domov a co nejvíce ho zútulnit? Pak zkombinujte klasické i méně obvyklé dekorace a dejte svému bydlení zcela nový kabátek. A protože podzim hýří barvami, nebojte se žluté, oranžové, zelené, hnědé ani červené.

1) Barevné listy

Poznávacím znamením podzimu jsou nádherně zbarvené listy spadané ze stromů. Můžete si je nasbírat venku nebo si pořídit pár větviček s umělými lístky, které vám vydrží po několik dalších sezón. Hodí se do vázy i ozdobné mísy, ale vypadají krásně i ledabyle poházené po nábytku, kde vytvoří nenásilnou dekoraci.

2) Dýně, kam se podíváš

Živé či umělé dýně hrají všemi barvami: od oranžové, přes červenou, žlutou a hnědou až po zelenou. Seženete je v květinářství, bytových potřebách i supermarketech. Nestojí moc a přitom snadno promění celý interiér. Čím zajímavější tvary a odstíny vyberete, tím lépe. A pokud chcete vytvořit něco originálního, pořiďte si máslovou dýni, seřízněte vršek, dužinu vydlabejte a dýni použijte místo vázy.

3) Textilie

Barevné polštářky, přehozy i teplé deky vypadají krásně a navíc plní praktickou funkci. Skvěle vás během podzimních večerů zahřejí a zároveň vašemu domovu dodají pocit útulnosti.

4) Věnce

S dekorativními věnci nemusíte nutně čekat až na advent. Dveře i stůl si můžete ozdobit podzimním věncem už tři měsíce před Vánoci. Pořídíte je buď v květinářství, nebo můžete dát průchod své fantazii a vyrobit si vlastní věnec ze sušených květin, listů, větviček, bobulí, kaštanů a dalších symbolů podzimu.

5) Svíčky a svícny

Dny se zkracují a noci prodlužují. Brzké západy slunce a pochmurné počasí však k psychické pohodě rozhodně nepřispívají. Proto je dobré užívat si každý večer světla ze zapálených svíček. Je na vás, zda sáhnete po parfémovaných nebo těch, které jsou zcela bez vůně.

6) Dary přírody

Mezi nejlevnější a zároveň nejtypičtější podzimní dekorace patří typické poklady přírody. Vyrazte proto do parku nebo do lesa a posbírejte spadané kaštany, šišky, jablíčka, oříšky a žaludy. Doma je můžete naaranžovat na tác nebo dekorační mísu, případně je použít na výrobu domácího věnce.

7) Koření

Další poměrně levnou dekorací je různé koření. Použít můžete celou skořici, vanilku, badyán a hřebíček. Směs koření lze nasypat do skleničky nebo s nimi ozdobit širší svíčku a celé omotat provázkem. Kromě toho, že tato dekorace krásně vypadá, se vám bytem rozlije příjemně hřejivá vůně.


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here