Talentovaní lidé z generace Y pozvednou vaši společnost

0
1765

Generace Y chodí se smartphonem v ruce neustále aktualizuje profily na sociálních sítích. Jsou to lidé otevření, nároční, inovativní a pro marketéry i HR jsou velmi diskutovaným tématem. Generace Y je narozená v letech 1976 až 1995 a od svých předchůdců se významně liší svým chováním, očekáváním i stylem života. Vyžadují permanentní online aktivitu, sdílení informací, zážitků a zkušeností soukromých i klientských, jsou flexibilní, sebevědomí, otevření a místo plánování a zajištění své budoucnosti je jejich prioritou přítomný život tady a teď. Pokud jako zaměstnavatel víte, co je pro ně důležité a dáte jim šanci, můžete pořádně nakopnout hospodářské výsledky díky jejich schopnostem.

Generace Y

Očekává, že se v nové práci prosadí už první den a hodí se na post manažerů. Zpochybňuje status quo a automaticky si všímá neefektivních detailů, jako je třeba vytáčené připojení k internetu, a ihned hledá cesty, jak je všechny napravit. Týká se to především technologií, služeb a zastaralých počítačových business aplikací. Ochotná pracovat za menší peníze než je starší generace. Generace Y akceptuje snížení platu až o 15 % pokud ví, že si jejich výkonů zaměstnavatel vysoko cení, má-li dostatek podnětů a výzev a je důležitou součástí kolektivu.

Zaměstnanci generace Y

Udělejte jejich první den v práci zcela nezapomenutelným. Při rozhodování, zda zůstanou delší čas, má pro generaci Y obrovský význam dojem z prvního dne. Využijte to jako svou výhodu. Překvapte třeba 10. předtištěnými vizitkami. Postavte jejich práci jednak na výzvách a projektech, než na povinnostech a zodpovědnosti. Nejtalentovanější a nejvíce motivovaní hledají práci, kde sami budou řešit problémy. Pokud řeknete: Nejsem si jist, že zvládnete výzvy, které pozice přináší, přijdou s řešením ještě předtím, než přijde první mzda.

Motivujte je oceněním

Motivujte je oceněním. Stačí občas pochválit slovy jako je: Děkujeme vám, že jste zvýšili svůj výkon, když to společnost potřebovala. Většina manažerů u zaměstnanců má v sobě zakořeněny obavy, že pokud s nimi chce mluvit šéf, dělají zřejmě něco špatně a přijde pokárání či trest. Generace Y byla ale již vychována jinak. Například 5 vteřin věnovaných zpětné vazbě může znamenat 5 měsíců další motivace. Jde o vztahy a komunikaci. Víc než co jiného potřebují tito lidé uznání a odezvu, což ostatně potřebuje každý.

 

 


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here