Nejdražší pera světa

0
2296

Pera a vůbec psací potřeby mají dlouhou historii. Existují i taková pera, která mají omezený počet a lidé, co je vlastní, mají opravdu štěstí. Máme pro vás seznam nejbohatších per, které kdo kdy vyrobil.

1. AURORA DIAMANTE FOUNTAIN PEN

Pero, které si může koupit pouze jeden člověk ročně asi za 28,5 milionu. Pero obsahuje 30 karátů diamantů De Beers na pevném, platinovém povrchu. Jde o jediné pero na světě, které má nad 30 karátů a jediné, které stojí více než milion dolarů.

Cena: 1 470 600 dolarů

2. MYSTERY MASTERPIECE – MONT BLANC AND VAN CLEEF & ARPELS LIMITED EDITION

Naprosto extravagantní design a 3 individuální edice. Každá je buď se smaragdy, safíry nebo rubíny. Pero vzniklo díky spolupráci dvou renomovaných značek jako je Montblanc and Van Cleef & Arpels. Jde o skutečný designový skvost.

Cena: 730 000 dolarů

3. LA MODERNISTA DIAMONDS – CARAN D’ACHE

Pero bylo vytvořeno v roce 1999 švýcarskou firmou Caran d’Ache na počest Antonia Gaudího, asi nejslavnějšího architekta. V roce 2001 to bylo dokonce nejdražší pero na světě. Je vytvořeno z 5072 diamantů Wesselton a z 96 rubínů a samozřejmě zlata. Pero vyrobil ručně mistr klenotník Robert Perron a trvalo mu to půl roku.

Cena: 265 000 dolarů

4. OMAS PHOENIX PLATINUM – FOUNTAIN PEN LUXURY LIMITED EDITION WITH DIAMONDS

Pero je vytvořené zejména z platiny a nejlepšího 18K zlata. Je zajímavé svým neobvyklým zpracování a pestrostí ornamentu. Je prostě luxusní a jedinečné.

Cena: 60 000 dolarů

5. VISCONTI – RIPPLE H.R.H. FOUNTAIN PEN

Jedno z nejvýznamnějších per od značky Visconti je vyrobeno z toho nejkvalitnějšího bílého zlata i diamantů a jeho hrot je z dvoubarevného zlata. Disponuje dvěma zásobníky na inkoust a je prodáváno v bílé a černé barvě.

Cena: 57 000 dolarů

6. VISCONTI – ALCHEMY H.R.H. FOUNTAIN PENS

Ručně dělané pero má hned dva zásobníky na inkoust a nese unikátní zlaté a stříbrné tvary. Je vytvořeno z nejlepšího zlata a je ve více velikostech. Tělo je z červené pryskyřice, zlaté a stříbrné ornamenty jsou doplněny rubíny a diamanty.

Cena: 57 000 dolarů

7. VISCONTI – THE FORBIDDEN CITY H.R.H. FOUNTAIN PEN

Značka Visconti je nejlepší, co se týče kvality, kreativity a stylu. Pero je vytvořené z černého plastu, 18K zlata a nádherných diamantů. Je to luxusní a vysoce elegantní kousek.

Cena: 50 500 dolarů

8. MARTE – OMAS FOUNTAIN PEN

Pero nese motivy mapy planety Mars a je vytvořeno z růžového zlata, aby charakterizovalo vzhled této planety, jako pouště, hory a krátery. Jeho 4 rubínové tečky symbolizují přistávací body amerických a ruských sond a hrot pera symbolizuje řeckého boha Marse. V oběhu je jen 30 kusů.

Cena: 43 000 dolarů

9. GAIA HIGH LUXURY – OMAS FOUNTAIN PENS

Pero je vytvořeno ze vzácně dostupných zdrojů na naší planetě. Jde o bílé a žluté zlato, křišťál, onyx a přírodní pryskyřici. Motivy se naprosto vymyká veškerým klasickým sběratelským perům a jejich motivům. Tělo pera je jakousi cestou z nejtemnějších částí země a famózně vykresluje obrazy gigantických pavouků, vodních šelem i masožravých rostlin. Cena: 43 000 dolarů

10. CREW 60TH WHITE GOLD – TIBALDI FOUNTAIN PENS

Světový výrobce aut Bentley je známý jako jeden z nejdražších výrobců automobilů. Vytvořil ale společně s jednou z nejluxusnějších italských designových firem na výrobu per také jedno úžasné pero. Bylo vyrobeno apouze 60 kusů zlatých a 40 kusů v bílém zlatě.

Cena: 43 000 dolarů

Tak co lidi, které si plánujete objednat? Budou Vánoce, tak co takhle potěšit příbuzné či přátele, kteří ještě studují, nebo hodně píší, nějakým tím perem? Já uvažuji o 7., protože se mi opravdu velmi líbí.. Které se líbí vám? Dneska už jsou ty pera za pakatel, což?

 

 


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here