Aghori Sadhus: Indičtí pojídači mrtvých

0
2993

Indičtí kanibalové Aghori Sadhus je sekta, která dodnes šokuje celý svět. Dnešní svět ani zdaleka ještě není tak uniformní, jak by se mohlo zdát. Někdy se tváříme, že to jako nevidíme, v tomto případě o tom ale asi spíše nevíme. Pořád na naší Zemi žijí lidé, kteří se od většiny běžných lidí liší. A v tomto případě opravdu pořádně.

Aghori Sadhus

Indie je dodnes zemí, která se vymyká veškeré logice, kterou používáme tady na Západě. Někdy je to na škodu, jindy je to naše štěstí. Nic nikdy není pouze černobílé. Jednou z nejzajímavějších skupin Indie jsou indičtí Aghoriové. Tato náboženská sekta žije přímo v oblasti u pohřebišť, uctívá smrt a dokonce se zdobí kusy lidských těl. Celá řada jejich rituálů je ještě strašidelnější, bizarnější a morbidnější.

Náboženské důvody

Co dokáže náboženský fanatismus, jsme mnohokrát poznali v historii a děje se to i dnes a to nejen u těchto Indů. Vše, co Aghoriové činí, dělají totiž jen z náboženských důvodů. Uctívají totiž Šivu-ničitele, a to v jedné z jeho nejextrémnějších podob. Proto se mluví o sektě. Pro ně nic černé nebo bílé není. Odmítají jednoduché protiklady jako je dobro a zlo, což vede k jejich velmi podivné životní filosofii. Oni totiž na rozdíl od nás hledají dobré v tom, co zbytek našeho světa považuje za velmi zlé. V praxi to tedy znamená, že smyslem jejich celého života se stalo porušování nejrůznějších tabu, a jde to do extrémů.

Indičtí kanibalové

Jde o porušování tabu spojených především se smrtí. Místo skleniček nebo misek používají pouze lidské lebky, ideálně ještě zdobené. Své tělo si neustále pokrývají lidským popelem, který by měl být podle náboženství čerstvý. K obřadům patří také nutná meditace nad mrtvým lidským tělem, které by se ale navíc mělo během obřadu pozřít. Současné zákony se na tuto část praktik pochopitelně dívají dost nepřejícně.

Kde je logika

Aghoriové totiž vycházejí z jednoduché myšlenky. Šiva je totiž zcela dokonalý a úplně všechno, co činí, nutně musí být tedy dokonalé. A to jsou i věci na první pohled odpudivé. Výkaly, smrt i rozkládající se maso. Jejich úkolem je ničit právě veškeré zábrany, které nás značně omezují. Odhalili 8 hlavních bloků, které Šivovi vadí. Mezi ně patří strach, hněv a stud. Ty porážejí tím, že se jim úmyslně vystavují. Stud rozdrtili tím, že se sekta vůbec neobléká.

Vznik náboženství

Pokud se ptáte, jak a kdy taková šílenost mohla vzniknout. Nejde o nějaké prastaré náboženství. Morbidní sekta není tak stará, jak by se mohlo zdát. Ve skutečnosti vznikla před pouhými 250 lety. Centrem tohoto kultu je Varánasí, ale tito jedinci jsou dokonce rozšíření prakticky po celé Indii. Mají už celkem 51 svatých míst, kde se shromažďují a vykonávají své hrůzné rituály.

 


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here