5. 9. Nová generace elektromobilu Nissan Leaf

0
1772

Nová generace očekávaného elektromobilu Nissan Leaf bude mnohem civilnější, ale zároveň také agresivnější. To už se projevilo z dříve uniklých špionských fotek. Představení nového elektro vozu proběhne v Tokiu 5. září 2017. Tohle datum se kvapem blíží. Nissan Leaf je již nyní nejúspěšnější elektromobil na celém světě. Globální prodeje se již nyní blíží číslu 200 000. Do 2 let má na trh přijít už i jeho druhá generace.

Revoluční technologie e-Pedal

Než Nissan odhalí nový Nissan Leaf objevují se zatím kamuflované fotky s kousky auta. Elektromobil Nissan Leaf 2. generace byl třeba vyfocen s dojezdem 265 km. Pozornému francouzskému nadšenci jménem Nicolas Dufresn se podařilo zachytit nový Nissan Leaf a vyfotil také palubní desku, když zobrazovala dojezd 265 km při 99 % nabití. Bude jej asi možné ovládat pouze jediným pedálem. Nissan dokonce ohlásil, že součástí výbavy dlouho očekávaného nového Nissanu Leaf bude právě e-Pedal. Má to být revoluční technologie, která zcela od základů změní způsob, jakým dnes řídíme automobily.

ZOO ve Dvoře Králové, E-safari a ProPILOT Park

ZOO ve Dvoře Králové nyní nabízí safari projížďky právě v elektromobilech. ZOO Dvůr Králové totiž právě společně s automobilkou Nissan připravilo na svou hlavní sezonu roku 2017 zcela nový projekt s názvem E-safari. Projekt má právě podpořit toto využívání elektromobilů místo nynějších klasických aut. Nový Nissan Leaf bude umět také automaticky zaparkovat. Bude tak prvním vozidlem v globální produktové nabídce známé automobilky, které bude vybaveno touto technologií ProPILOT Park.

Nový Nissan Leaf a autonomní jízda po dálnici

Nový elektromobil Nissan Leaf bude také vybaven nejmodernější technologií ProPILOT, která umožňuje autonomní jízdu v jednom dálničním pruhu. Nissan Leaf 2018 a jeho technologie ProPILOT je průkopníkem autonomního řízení. Od japonských insiderů také přicházejí podrobnosti o novém Nissanu Leaf a neoficiálně je potvrzena 40kWh baterie. Přímo z Japonska skrze YouTube kanál Electrified Journeys Japan také pronikla informace o novém Nissanu Leaf s výkonově mnohem silnější verzí s výkonem motoru přes 100 kW. Co se týká dojezdu auta, podle japonských standardů 40kWh baterie nabízí asi 330 km. Reálně ale spíše něco kolem 250-280 km. Ale může jít i o víc, jak to také dokazuje nový Hyundai Ioniq Electric.

Rychlodobíjení

Hlavním důvodem, proč Nissan zatím ještě nejde do 60kWh baterie, je podle informací dobíjení. Cílem je totiž pokaždé udržet rychlodobíjení 0-80 % na času asi 40 minut. Zajímavosti je, že jeho baterie budou vyráběny v USA. Další novinkou je, že auto je výrazně tišší díky novému invertoru. Nový jízdní mód přidává také možnost jezdit pouze s plynovým pedálem, tedy bez brzdy, podobně jako je tomu u BMW i3. Auto je současně standardně vybaveno 7″ displejem navigace.

Nový design, nová palubní deska a autonomní parkování

Novinkou je kompletní přepracování přístrojové desky, což je právě kvůli integraci systému zmíněného autonomního řízení ProPilot. Část z jeho budíků se tedy přesunula do středu palubovky, podobně jako je to u Priusu. Nový Nissan Leaf tak proto bude díky tomu umět také zcela automaticky sám zaparkovat, bez jakéhokoliv zásahu jeho řidiče. Těšit se můžeme i na některé další jeho vychytané autonomní prvky.


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here