Sebemotivace jako cesta k velkému úspěchu

0
2118

Pokud chcete být v životě opravdu úspěšní, musíte vyniknout v zásadní věci, kterou je umění vlastní motivace. Je třeba vědět, jak motivovat sebe samotného. Je třeba si umět zachovat silného ducha bez ohledu na to, co zrovna prožíváte a v jaké životní situace se nacházíte. Sebemotivace je důležitá k získání síly potřebné k překonání potíží. Pokud jste se vzdali v mnoha těžkých zkouškách v živote ještě dřív, než bitva vůbec začala, je třeba převzít konečně pár inspirativních myšlenek pro příští výhru.

 

Hledejte důvody a způsoby

Efektivně budujte vlastní motivaci. Nalezené důvody proč cokoliv děláte, dokáží být tím nejsilnějším zdrojem motivace. Dovedou vás inspirovat k tomu, abyste co nejlépe zvládli všechny překážky na vaší cestě a dostali se až ke zdárnému konci. Máte-li silný důvod a motivaci, zvládnete často i nemožné. Kdykoliv si pak pomyslíte, že jste opravdu na dně, vzpomeňte si na svůj důvod a smysl všeho, co děláte a dostanete vždy novou dávku motivace.

Mějte své sny

Motivační důvod je silným zdrojem v abstraktní rovině a je třeba konat konkrétní kroky a snít. Představte si a vizualizujte svou skvělou budoucnost. Představte si, jak budete žít a pracovat. Kolik úsměvů, lásky, štěstí a laskavosti do svých představ, ale i vztahů dáváte, tolik se vám toho vrátí. Mít sny je velmi důležité. Nemůžete být motivovaní, pokud nemáte vymezený jasný cíl. Onen cíl začíná snem a musí být dostatečně veliký, silný a realistický, aby vás dokázal vytáhnout z letargie a pomyslné zóny pohodlí, klidu a komfortu.

Lačněte s pocity neutuchajícího hladu

Skutečně motivovanými se stanete, jen když budete mít opravdu hlad, neboť touha pouze nestačí. S jednoduchým přáním se opravdu nedostanete daleko. Silný důvod je zároveň velký sen. Musíte hladově lačnit ve svém nitru. Nemáte-li pocit hladu, připojte opět další pádné důvody k vašemu tajnému snu. Inspirujte se a hledejte další důvody, proč to všechno děláte a kam jdete.

Vyrazte ke svému cíli

Zkoušejte dělat věci lépe, než jste je dělali včera. Vzory jsou výborné, ale jediný, koho máte překonat, jste vy sami. Porovnávání se s ostatními je ten nejefektivnější způsob, jak odradit sami sebe. I když začnete s velkým nadšením, ztratíte brzy energii. Nedovolte to a zůstaňte vždy na trati vlastních závodů. Jediným konkurentem sami sebe, jste vy sami. Jděte za vítězstvím.

Krok za krokem

Jděte přes překážky a nepřestávejte. I když vás napadne, že jít dál je velmi obtížné, přepadne vás pocit strachu a úzkosti, a váš sen se začne vzdalovat, nepolevuje. Nacházíte se na místě, kde vidíte rozdíl mezi vítězi a poraženými. Oba potkávají stejné potíže, ale je něco, co dělá vítěze vítězem. Je to odvaha pokračovat a jít dál. Soustřeďte se v této situaci pouze na jeden jediný krok vpřed. Zapomeňte na představu, kolik překážek vás ještě čeká.

Zapomeňte, co bylo

Demotivační je minulost. Promítání své minulosti stále dokola vás obírá o čas, sílu, energii a motivaci. Je příliš velkou zátěží, kterou nesete na svých bedrech. Minulost nemůžete změnit. Dnes máte jedinečnou šanci právě v této probíhající chvíli zvítězit. Bez ohledu na to, jak špatná byla vaše minulost, máte stále před sebou světlou a skvělou budoucnost. Využijte obrovskou šanci začít znovu a jděte směle vpřed. Nespokojte se s průměrností a díky své vlastní motivaci jděte vstříc dokonalosti, po které toužíte.

Uložit


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here