Neuspět nebo uspět?

0
1523

Neuspět nebo uspět, toť otázka takřka Hamletovská. Mnoho lidí v České republice se obrovsky bojí neúspěchu. Bojíme se týdny, měsíce i roky. Bojíme se řadu let, které nám utíkají doslova pod rukama. Stejným způsobem strachu podléháme celé roky, i když víme, že to bude jen a jen horší. Přesto si nemůžeme pomoct a děláme to stále stejným způsobem. Čekáme, až se něco stane a změnu odkládáme na potom.

Ptejte se úspěšných, jak byli neúspěšní

Zapomeňte na to, že všichni velikáni, úspěšní manažeři a podnikatelé byli úspěšní vždy. Každý z nich v životě často neuspěl a to mnohokrát. Jen se z toho prostě nepodělali a zkoušeli to znova a znova. Chtěli to prostě dokázat a dodělat až dokonce. Chcete se naučit létat? Naučte se padat. Padání je totiž jediná cesta, jak se doopravdy naučit létat. Netoužíte po létání a chcete prostě pouze směle kráčet vpřed? Žádná změna, neboť chůze je série kontrolovaných pádů. Pádům se prostě nevyhnete.

Jak být úspěšný?

Chcete znát návod, jak se to tedy stane? Jednoduše vstaňte, zhluboka se nadechněte a vykročte vpřed. Nezáleží na tom, co se stane dál, zda spadnete nebo dnes ještě ne, ale třeba za týden. Pokud totiž spadnete, hned pak pocítíte euforii, která je s tím spojená. Většinou jsou to ze začátku špatné a negativní věci. A pak vstanete, vykročíte znovu a pohnete se dál. Pokud se vám to stále nějak nezdá a ptáte se, co to má společného se skutečným životem, odpověď je: Naprosto všechno. Neexistuje žádná zkratka k úspěchu. Není ani ideální cesta k úspěchu. Všichni se každý den znovu a znovu učíme nové věci, učíme se od sebe navzájem a dělíme se o zkušenosti. Pak několikrát spadneme a několikrát vstaneme. Ale potom, budeme úspěšní!


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here